Program


Mozart / Mendelssohn / Mahler ( Concerto Budapest & Clara-Jumi Kang - hegedű )

Mozart / Mendelssohn / Mahler ( Concerto Budapest & Clara-Jumi Kang - hegedű )

Concerto Budapest
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 16. vasárnap, 19:30

Műsor:

MOZART: Három német tánc, K. 605
MENDELSSOHN: e-moll hegedűverseny, op. 64
--- szünet ---
MAHLER: IX. szimfónia

Közreműködik: Clara-Jumi Kang hegedű
Vezényel: Keller András

„Most már túl vagyok a veszélyen” – így sóhajtott fel a kilences sorszámú szimfóniák elhíresült végzetességét babonásan átérző Gustav Mahler a maga IX. szimfóniájának befejezése után, amelyet azonban csak alig több mint egy esztendővel élt túl. A mindenestől nagyszabású és titkokat hordozó kompozíció, a zenetudós Molnár Antal szerint, végső üzenetként azt sugallja a hallgató felé: Ember, légy jó! Alban Berg szerint viszont Mahler utolsó befejezett szimfóniája a természet, a világ iránti rendkívüli mértékű szeretet zeneszerzői kifejeződése, és emiatt éppenséggel igen jól összeillik a koncert másik főszámával, Mendelssohn e-moll hegedűversenyével, amely 1845-ös ősbemutatója óta nem csupán szakadatlan népszerűsége révén, hanem a belőle kiáradó életöröm és életszeretet vonzerejével is csábítja a mindenkori előadókat és a közönséget. Keller András e versenymű
szólistájául most a dél-koreai származású német hegedűst, az immár versenygyőzelmek sorát maga mögött tudó fiatal Clara-Jumi Kangot invitálta meg.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat