Program


Mozart / Orbán / Mahler / Előhang 18:30

Mozart / Orbán / Mahler / Előhang 18:30

Műsor:
Mozart: g-moll szimfónia, K. 183
Orbán György: II. szimfónia - ősbemutató
Mahler: IV. (G-dúr) szimfónia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 24. szerda, 19:30

Mozart / Orbán / Mahler

Ahogyan az emberek között, a műfajok világában is akadnak nagy túlélők. A kulcs mindkét esetben a megújulás képessége. A zenei műfajok örökifjú veteránja a szimfónia, amely több mint negyed évezred történetét tudja maga mögött. A Pannon Filharmonikusok koncertjén Kesselyák Gergely vezényletével három szimfóniát hallunk: egyet a 18. századból, egyet a 19. és a 20. fordulójáról, a kettő között pedig ősbemutatóként az évad zeneszerzője, Orbán György új alkotását.

Mozart 183-as Köchel-jegyzékszámú szimfóniájához azért tapadt a „kis g-moll” elnevezés, hogy megkülönböztesse a kései szimfóniák hármasának középső tagjától, a zaklatott lelkiállapotot tükröző „nagy” g-moll szimfóniától (K. 550). Ami a dúlt hangvételt illeti, ebből a „kis” g-moll szimfóniában sincs hiány, hiszen ez az 1773-ban keletkezett pompás darab a preromantikus Sturm und Drang irányzat képviselője. Mahler IV. szimfóniájában sok a játékos, gyermeki elem, a szopránszólós finálé például azt meséli el a Des Knaben Wunderhorn (A fiú csodakürtje) című népköltésgyűjtemény egy szövegét feldolgozva, milyen az élet a Mennyországban. Mozart és Mahler között pedig egy új mű hangzik el, Orbán György II. szimfóniája, amely a három kompozíció közül bár a legújabb, stilisztikai szempontból akár Mozart és Mahler közé is helyezhető. Négytételes, klasszikus formavilágú és hangszerelésű darab, népdalidézetekkel, kifinomult harmóniai megoldásokkal, erőteljes hangzásbeli csúcspontokkal és érzékenyen ívelő dallamokkal. A kétszáz éves múltú Pannon Filharmonikusok együttese 1984 óta működik hivatásos zenekarként, s aki ezen a koncerten vezényli, a rendkívül népszerű és sokoldalú Kesselyák Gergely a kilencvenes évek óta képvisel egyéni színt és friss energiát a magyar hangversenyéletben.

Az előadást 18.30-tól Előhang címmel műismertető előadás előzi meg. További részletekről a koncert előtti hetekben a honlapunkon tájékozódhatnak.

Vezényel: Kesselyák Gergely

Közreműködők:
szoprán: Pasztircsák Polina
Pannon Filharmonikusok

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat