Program


MU Színház: Felnőttkorunk '89

MU Színház: Felnőttkorunk '89

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 17. szombat, 19:00

A Felnőttkorunk ’89 a MU Színház hatvanéves kor feletti civilekből álló közösségének vita színházi előadása, amely az 1989-90-ben Magyarországon lezajlott politikai, illetve társadalmi eseményeket vizsgálja. Az előadással és kísérőprogramjával célunk, hogy a rendszerváltás témáját körüljárva teret nyissunk a jelenkori Magyarországot is érintő kérdések produkció keretein túli megvitatására.

A vitaszínházi előadás fókuszában a 1989-90-es rendszerváltás eseményei állnak. A címmel egyszerre utalunk a magyar társadalom, demokratikus berendezkedésre váltásából következő szimbolikus felnőtté válására, valamint arra, hogy az eseményeket a hatvan év feletti civilekből álló közösségünk már felnőttként élte meg. A közösség tagjai aktív résztvevői, elszenvedői, haszonélvezői voltak a ’89 körüli eseményeknek.

A Gyerekkorunk ’56 előadással elindított múltfeldolgozó folyamat következő állomásaként azt vizsgáljuk, miként hatott résztvevő-nézőink és résztvevő-alkotóink életére a rendszerváltás, hogyan értékelték, érzékelték az átalakulás éveit és eseményeit a múltban, és hogyan gondolnak vissza rá napjainkban, milyen hatással van családjukra, környezetükre, és hogyan értékelik a mai magyar társadalom, politika és gazdaság helyzetét e történelmi esemény fényében.

Ajánlatunk


A vége egy fotográfus szerelmeinek, családjának, karrierjének, s ezzel együtt a huszadik századnak összegzésre, feldolgozásra vagy éppen lezárásra váró, viharos története.

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Kökény Attila és Rakonczai Viktor 2022-ben újra "egymásra találtak" és elhatározták, hogy közös munkába kezdenek, melynek első nyilvános előadása Debrecenben…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat