Program


Muszorgszkij: Borisz Godunov / MET - EA

Muszorgszkij: Borisz Godunov / MET - EA

Muszorgszkij operájának előadása a visszatérés jegyében áll, hiszen Stephen Wadsworth rendezése és annak középpontjában René Pape nagyformátumú Borisz-alakítása 2010-ben már lenyűgözhette a Met globális közönségét. A mű eredeti, 1869-es alakját felmutató előadás karmestere ezúttal a kiváló Sebastian Weigle lesz.

Muszorgszkij: Borisz Godunov

Vezényel: Sebastian Weigle

Szereplők:
Borisz Godunov: René Pape
Grigorij: David Butt Philip
Sujszkij herceg: Maxim Paster
Scselkalov : Alekszej Markov
Pimen: Ain Anger
Varlaam: Sztanyiszlav Trofimov

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:
díszlet: Ferdinand Wögerbauer
jelmez: Moidele Bickel
fény: Duane Schuler
koreográfus: Apostolia Tsolaki
rendező: Stephen Wadsworth

Akár jelképesnek is ítélhetjük, hogy a Met mozis HD-közvetítéseinek sorozata olyan művel indul újra, amelynek kezdetét a feszült várakozás hangulata uralja. Muszorgszkij operájának előadása ráadásul a visszatérés jegyében áll, hiszen Stephen Wadsworth rendezése és annak középpontjában René Pape nagyformátumú Borisz-alakítása 2010-ben már lenyűgözhette a Met globális közönségét. A mű eredeti, 1869-es alakját felmutató előadás karmestere ezúttal a kiváló Sebastian Weigle lesz.

Imponáló monumentalitás és aprólékos pszichológiai kidolgozottság, szenvedéshez szokott nép és a bűnei emlékétől elkínzott, széthulló személyiségű uralkodó, s egészében a történelem kegyetlen működési mechanizmusa: a Borisz Godunov gazdagsága hagyományosan hatalmas elvárásokat támaszt a mindenkori előadókkal szemben, akiknek emellett még választaniuk is kell az opera különböző verziói közül. Jól példázza ezt a Metropolitan saját Borisz-története is, hiszen 1913 óta többféle változatban és több nyelven is játszották már Muszorgszkij fő művét - rendre a legnagyobb énekesek közül választott címszereplővel. Fjodor Saljapin, Ezio Pinza, George London vagy épp Martti Talvela örökébe azután 2010-ben a német basszus, René Pape lépett, méghozzá olyan produkcióban, amely Wadsworth rendezésének hála, az emberi kapcsolatok és a hatalmi viszonyok sokrétűségét példás érzékenységgel tárja a közönség elé. A nagy, nyílt téren játszódó, egyrészes előadásban túlnyomórészt ezúttal is remek szláv énekesek lesznek majd Pape partnerei, akik közül Alekszej Markov és Sztanyiszlav Trofimov tehetségét nem is oly régen a Müpában testközelből is megcsodálhattuk már.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a Cikánek Management közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Ajánló


Balettest három részben Magyarországi bemutató

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben…

A Spid_er következetes lépcső abban a tudatos építkezésben, ahol FrenÁk koncepciója mentén fiatal…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat