Program


Művészasztal Cserna-Szabó Andrással
10

Művészasztal Cserna-Szabó Andrással

„olykor előveszem a hegedűmet, és muzsikálok rajta valamit, énekelek hozzá néhány strófát a Sándorról meg a legjobb cimborájáról, a Veszelka Imréről, akik sebesen lovagolnak a végestelen pusztán, és igazságot tesznek a tanyavilágban”

MŰVÉSZASZTAL Cserna-Szabó Andrással
(Rózsa Sándorral, Veszelka Imrével, a Jókai bablevessel és meglehet, még a pacallal is)

A különleges, koncepcióját tekintve is egyedinek mondható MŰVÉSZASZTAL rendezvénysorozat 2017-ben, a VIDOR Fesztiválon debütált, az idei VIDOR-on pedig már a 11. estre invitáljuk közönségünket! Ezúttal Cserna-Szabó András ARTISJUS- és József Attila-díjas író, gasztronómiai újságíró érkezik a MŰvész Stúdióba egy minden bizonnyal hangulatos est vendégeként. Augusztus 25-én, vasárnap 17 órától Kováts Dénes beszélget vele, társulatunk pedig a Sömmi című regényéből színpadra írt jeleneteket ad elő. Az est háziasszonya és jelenetek dramaturgja Kováts Judit, a rendező Kosik Anita. Közreműködik még Tóth Károly és Horváth Viktor színművész, valamint Karádi Zsolt és Béres Tamás. A zene és effektek felelőse ezúttal is Karap Zoltán és Bartus Zoltán.

A MŰVÉSZASZTAL célja, hogy a magyar írók, drámaírók színe-javát bemutassa Nyíregyházán, de a szokásostól eltérő módon: egyrészt a meghívott művésszel folytatott beszélgetéssel, másrészt művéből, műveiből alkotott színpadi produkciók (felolvasó színház) révén, színészek, zenészek közreműködésével. Társulatunk mindig egyetlen estre áll össze, a produkció is mindig más, a közös bennük az, hogy egyszeriek és megismételhetetlenek.

Ajánló


Rideg Sándor 1939-ben megjelent regényéből 1979-ben felejthetetlen film készült. Ezt a hangulatot idézi…

Liszt Ferenc díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a soul, és…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat