Program


Muzikális bestiák - Tündértánc

Muzikális bestiák - Tündértánc

Muzikális bestiák – Tündértánc
Bősze Ádám zenetörténész előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: augusztus 18. vasárnap, 17:00

Bősze Ádám zenetörténész legendás lényekről szóló kilenc részes sorozatának Tündértánc című részét hallgathatják meg ezen az előadáson. A sorozat főszereplői manók, tündérek, gonosz és jó szándékú bestiák, az ókortól napjainkig megírt alkotásokban megjelenő fenevadak, tüneményes jelenségek. Operák fő- és mellékszereplői, szimfonikus művek ihletői, varázslatos kreatúrák ők, akik – ha úgy hozza a sors – a való világban is megjelennek.

 

Bősze Ádám mai előadásában a zenetörténet legnépszerűbb tündéreit mutatja be a közönségnek, azokat a lényeket, akik akár névvel, akár név nélkül, de vibráló fénnyel vonták be a romantika nyári éjeit. Tündértánc. Amilyen hirtelen bukkan elő, olyan sebesen tűnik el. Ha a patak partján fiatal nő alakjában jelenik meg, az erdő közepén tarka lepke képét öltheti. Ő a tündér, a többnyire jóságos leányzó, aki nem csupán az óvatlan hajósok képzeletét, hanem a 19. századi művészek fantáziavilágát is képes volt elrabolni. 

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Seregi László / Goldmark Károly / Hidas Frigyes A MAKRANCOS KATA Balett két felvonásban

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat