Program


Nadia

Nadia

Nadia
- angol nyelvű előadás -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 22. kedd, 14:30

A Weöres Sándor Színház 2017 őszén csatlakozott az Európai Színházi Konvencióhoz, (ETC) miután a színházi szakmai szervezet közgyűlése egybehangzóan támogatta a szombathelyi színház tagfelvételi kérelmét. A konvenció keretében a jövőben sor kerül színházi szakemberek kölcsönös tapasztalatcseréjére, egymás színházainak és előadásainak megismerésére, a konvenció által szervezett worshopok pedig a színház minden területére kiterjednek, különleges színházi formákkal kísérleteznek, új közönségszervezési utakat kutatnak, a színház digitális megjelenési formáira kínálnak alternatívákat.

Az ETC által támogatott nemzetközi együttműködésben, öt nyugat-európai színház dolgozta fel „Nadia” címmel a fiatalok radikalizációjának témakörét.

Az ötféle módon feldolgozott előadást egy fesztiválon nézhették meg a Weöres Sándor Színház munkatársai. Ez alapján hívtuk meg a holland DE TONEELLMAKERIJ ifjúsági színház előadását Magyarországra, Szombathelyre.

 
Az előadásról:
„Nadia és Anna legjobb barátnők. 15 évesek, és ahogy ez ebben a korban lenni szokott, bizonytalanok. Bizonytalanok az erősségeiket, külsejüket, hovatartozásukat illetően. 21. századi tinédzserként az internet a mindennapjaik része: Anna az egészséges életmódról blogol, élvezi a rivaldafényt. Épp ezért nem érti, Nadia miért nem örül a sikerének. Nadia egyre furcsábban viselkedik. Zavarja a muszlimokkal szembeni igazságtalan bánásmód, ám ebben a harcban egyedül érzi magát. Szeretne segíteni, így kerül kapcsolatba az interneten Brahimmal, a kalifátusból származó fiatalemberrel. A fiú egyre nagyobb hatással van a lányra. Megérti a magányát, megérti az egyenlőség és barátság utáni vágyakozását.

A fordulópont akkor jön el, mikor Nadia egy nap nikábban, azaz muszlim nők által viselt arcfátyolban érkezik az iskolába. A lányok nyíltan szembeszállnak vele. Anna azzal vádolja Nadiát, hogy nem önmaga, furán, sőt ijesztően viselkedik. Nadia szemében ez csupán annak a bizonyítéka, hogy csak akkor fogadják el, ha mindent úgy csinál, mint mások. Anna és Nadia közt fokozódik a feszültség, s végül Anna kijelenti: ott akar lenni, mikor barátnője Brahimmal beszél Skype-on. A két lány nem ismeri el a másik véleményét, s ez próbára teszi kapcsolatuk egészét: hogy mit gondolnak a fiúkról, a szexualitásról, a vallásról és az egymás iránt érzett szeretetről.

Vajon meg tudják menteni a barátságukat, vagy örökre eltűnnek egymás életéből? Ki a fontosabb: valaki, aki megért, vagy valaki, aki harcol érted? Egyáltalán meg kell értenünk egymást ahhoz, hogy barátok legyünk?"

Ajánlatunk


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

elkafkásodás két részben

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

Pohl Mihály és Erős Attila 2024-ben ünnepli 70. születésnapját. A két legendás zenész zenekara ünnepi nagykoncertet ad április 6-án az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat