Program


„Nagy szemeid csodatevő hite” – Irodalmi és zenei szerelmek - Aposztróf - VárkertFeszt 2024

„Nagy szemeid csodatevő hite” – Irodalmi és zenei szerelmek - Aposztróf - VárkertFeszt 2024

Ünnepeljétek velünk az idén 10 éve megújult Várkert Bazár jubileumi kulturális évadát a május 31-től június 2-ig tartó VárkertFeszt művészeti fesztiválunkon! A háromnapos rendezvénysorozaton izgalmas családi eseményekkel, fergeteges koncertekkel, irodalmi programokkal, tárlatvezetésekkel, workshopokkal és különleges gasztro-meglepetésekkel várjuk a kicsiket és a nagyokat a Várkert Bazárban.

Aktuális előadások



Fedezzétek fel a Duna budai oldalán fekvő épületegyüttest, amely a világ egyik legveszélyeztetettebb műemléke volt egykor, de ma már újra pezsgő kulturális szórakozóhely, különleges Neoreneszánsz kertjével Budapest ékköve.

A fesztivál keretein belül egyetlen alkalommal Az irodalmi szerelmek különleges sikertörténet a Várkertben. Az elmúlt hét évben több mint tízezer néző kerülhetett közelebb személyes aspektusból a klasszikus irodalom fontos alkotóinak életéhez, forrásaihoz, szerelmes mindennapjaihoz. Az ünnepi program ezúttal társ-műsorvezetővel és a zenei élet kiválóságával bővül. Juhász Anna irodalmár a XX. századi költőket idézi meg a programon, mellette Bősze Ádám zenetörténész, antikvárius, rádiós- és televíziós műsorvezető, a Nagy zenészek, nagy szerelmek kötet szerzője neves zeneszerzők, mint Beethoven, Mozart, Debussy, Wagner - (magán)életébe, döntéseibe, boldog és sokszor esendő pillanataiba enged bepillantást.

Az irodalmi-zenés programon a versek, regények, lírai, prózai alkotások, történetek mellett az élet: a küzdelmek, a sikerek, a szerelmek – egy alkotó élet-pillanatai kerülnek középpontba. 

A beszélgetésben és felolvasószínházban az írók, költők, zeneszerzők saját szövegei, akár levelei elevenednek meg, a házigazdák pedig ezeket a szövegeket szerelmeik szemszögéből is vizsgálják. A „Nagy szemeid csodatevő hite” programon egyszerre szólal meg az irodalmi és zenei világ, szerelemmel, szenvedéssel, hibákkal és döntésekkel. Megelevenedik egy univerzum, ahol szonettírással, zeneművekkel, ihlettel kápráztatták el szívük választottját az alkotók – akik hitték, az ihlet ébredés, ami minden magas művészetben megnyilvánul és az emberi szeretet az, amin egy elme alapszik.

Zenei és irodalmi love storyk, előadással és felolvasószínházzal.

 

Közreműködnek:

Bősze Ádám zenetörténész, antikvárius, rádiós- és televíziós műsorvezető

Udvaros Dorottya a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Klem Viktor színművész

Binder Norbert zeneszerző

Házigazda:

Juhász Anna Prima-díjas irodalmár

Esőnap nincs!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat