Program


Náray Erika vendége: Fekete Ernő / JAZZRAJONGÓK

Náray Erika vendége: Fekete Ernő / JAZZRAJONGÓK

A Müpa sorozatában Náray Erika színésznő és jazzénekesnő amellett, hogy alkalmanként két-három dalt maga is elénekel, olyan művészvendégeivel beszélget, akiknek közös vonásuk, hogy jazzrajongók.

Náray Erika vendége: Fekete Ernő

Zsémbes alak. Néha így tekint magára. Közönsége ennek ellenére szívébe zárta Fekete Ernő színművészt, aki több mint 25 éve a Katona József Színház társulatának meghatározó művésze. Sokan talán nem is tudják, hogy neki köszönhetően értik Robert Downey Jr., Christian Bale vagy Joaquin Phoenix szavait. Merengő, elemző típus, aki sok helyzetben inkább befelé fordul. Ezért is nagy öröm őt a Jazzrajongók vendégei közt tudni Náray Erika beszélgetőpartnereként.

Gyerekkorától egyértelmű volt számára, hogy színész szeretne lenni. 1988-ban versmondóként Ki mit tud?-ot nyert, aztán második nekifutásra vették fel a Színművészeti Főiskolára. 1995-ben diplomázott, és bár több helyre hívták, ő a Katonába szerződött - nem utolsósorban Ascher Tamás hatására. Lételeme a színpad, de sokat szinkronizál, és egyre több filmszerep is megtalálja. Legutóbb főszerepet kapott Varsics Péter Így vagy tökéletes című nagyjátékfilmjében, amelyet épp a pandémiás időszakot megelőzően forgattak. A leállás során leginkább a próbák hiányoztak neki. „Nagyon szeretem a próbát. Semmit nem tudsz még, és hirtelen ebből a semmiből, ebből a homályból jön egy ötlet, és abból el lehet indulni, abból valami jó sül ki. Aztán az előadáson ezt kell a lehető legjobban reprodukálni, estéről estére.” A kényszerű pihenő előtt az Isten, haza, család című előadást próbálta Tarnóczi Jakab rendezővel. E munka során is fontos szerephez jutott az improvizáció. Csoda, hogy Fekete Ernő szereti a jazzt?


A nézőket, akik 18.00 órától érkezési sorrendben foglalhatják el helyüket, a Bohém Rendezvényhelyszín üdvözlőitallal várja, a koncert előtt és után pedig vacsorázási lehetőséget biztosít számukra.

Rendező: Müpa

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

ÉLJ SZÍVBŐL! Csernus doki idei utolsó előadása Budapesten! A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat