Program


Nem engedünk a ’48-ból!  - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

Nem engedünk a ’48-ból! - A budai Vár az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban

Ismerd meg velünk az 1848–49-es forradalom és szabadságharc budavári eseményeit és helyszíneit!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 8. vasárnap, 14:00

Sétánkon bejárjuk az 1848–49-es forradalom és szabadságharc helyszíneit a budai Várban. Megnézzük, hogy melyik épületből szabadította ki a forradalmi tömeg Táncsics Mihályt 1848. március 15-én, elmeséljük, hogyan erősítette meg a Vár védelmét Heinrich Hentzi, és készítette elő a támadást Görgei Artúr, valamint azt is, hogy pontosan hogyan zajlott az 1849-es májusi ostrom. Mióta nem koccint a magyar ember sörrel, és milyen hosszú időre szól a tilalom? Mikor kaptuk vissza az oroszok által elhurcolt honvédzászlókat? Valóban áruló volt Görgei? Tényleg élve temették el Haynaut? Sétánk során ezekre a kérdésekre is válaszolunk! 

INDULÁS: 1014 Budapest, De la Motte–Beer-palota (Dísz tér 15.)
ÉRKEZÉS: 1014 Budapest, Táncsics Mihály utca 9.
IDŐTARTAM: 90 perc

 Jó tudni 

•  kültéri és beltéri program

• 12 éves kor felett ajánlott (általános iskolás felső tagozatos és középiskolás diákoknak, akik már foglalkoztak az 1848–49-es forradalom és szabadságharc témakörével)

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

 

Az oldalon közzétett fotók, szöveges tartalmak, valamint a Budai Várséták programelemei és sétái során elhangzó előadások szerzői jogi védelem alatt állnak, amelyek jogtulajdonosa a Várkapitányság Nonprofit Zrt. A jogtulajdonos engedélye nélkül tilos azokat részben vagy egészben akár eredeti, akár átdolgozott formában rögzíteni, többszörözni, nyilvánosan előadni vagy a nyilvánosság számára hozzáférhetővé tenni, harmadik személynek továbbadni. A jogtulajdonos fenti jogainak megsértése esetén fellép a jogsértővel szemben és megindítja a vonatkozó jogszabályok által biztosított eljárásokat.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat