Program


Oláh Dezső Trió, vendég: Budapest Fúvósötös

Oláh Dezső Trió, vendég: Budapest Fúvósötös

Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 24. péntek, 20:00

A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együttműködések szegélyezik. 2016 végén jelent meg Reflections of Béla Bartók’s Six Romanian Dances címmel Bartók Béla 1915-ös zongorára írt művének Oláh Dezső által klasszikus jazz zongoratrióra átdolgozott adaptációja, melyet tavaly márciusban az Opusban is nagy sikerrel mutattak be.

Ezúttal legújabb darabjainak premierjére kerül sor az Opusban. A koncert első felében Oláh Dezső Intermezzo I-VII. címmel a hét egyes napjaira komponált ciklusát mutatja be a trió. A zeneszerző így vall a darabbal kapcsolatos érzéseiről: „Érezted már valaha, hogy életünk egy közjáték? Időnk nagy részét azzal töltjük, hogy kívánt vágyainkat, céljainket elérhessük. A végcél felé vezető utat rengeteg, egymást követő állomás tarkitja. Ezeket kötik össze az intermezzók, a közjátékok, amikor csak várunk: merre, hogyan, mikor, miért, kivel indulhatunk újra útnak? Talán ekkor élünk igazán? Állunk a válaszút előtt és ezekben az időszakokban van igazán lehetőségünk gondolkodni, körbenézni és megélni az adott pillanatot. Minden nap lezárásában ott rejtezik a következő nap fénye, lehetősége - ahogyan a hétfőben a kedd és abban a szerda. Hogyan tovább az úton? Nem tudjuk, csak egy biztos: soha nem lesz két ugyan olyan szerda. A problémák változnak, az út ugyanaz: előre. Csupán megpróbáljuk átvezetni a hétfőt keddre és így tovább...”

A koncert második felében a klasszikus és kortárs zenét játszó Budapest Fúvósötös csatlakozik a trióhoz. Először a La folia for Woodwinds and Jazz Trio, Oláh Dezsőnek a barokk zenéből ismert harmóniakörre épülő új kortárs darabja hangzik el, „mely egyszerre stilizál és tágítja annak lehetőségeit”. A koncertet a szerzőnek a szatmári botoló táncok ritmusvilága által inspirált Contemporum című műve zárja, mely „a kortárs- és a népzene inspirációjának különös elegye, az improvizáció lehetőségének folytonos jelenlétével”

Közreműködik:

Oláh Dezső - zongora
Oláh Péter - nagybőgő
Lakatos Pecek András - dob
Duleba Lívia - fuvola
Kiss Katalin - oboa
Farkas Tamás - kürt
Szűcs Péter - klarinét
Mohai Bálint - fagott

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Ajánló


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat