Program


Oláh Vilmos, Fenyő László és Prunyi Ilona - Kamarazene karnyújtásnyira

Oláh Vilmos, Fenyő László és Prunyi Ilona - Kamarazene karnyújtásnyira

Prunyi Ilona és kiváló vonós partnerei, Oláh Vilmos és Fenyő László kalauzolásával a romantikus stílus különféle arcaira és korszakaira csodálkozhatunk rá ezen a hangversenyen. Mendelssohn 1842-ben keletkezett, életvidám D-dúr cselló-zongora szonátájában az áradó dallamok és a kifejező líraiság mellett még a világos, klasszikus szerkesztésmód figyelhető meg, a lassú tétel koráljával pedig a szerző példaképét, Bachot idézi meg.  több

Aktuális előadásokKamarazene karnyújtásnyira
Oláh Vilmos, Fenyő László és Prunyi Ilona A Zeneakadémia saját szervezésű programja

Mendelssohn: 2. (D-dúr) cselló-zongora szonáta, op. 58
Csajkovszkij: Tizennyolc darab, op. 72 – 3. Tendres reproches
Csajkovszij: Románc, op. 5
Csajkovszij: Tizennyolc darab, op. 72 – 8. Dialógus
Csajkovszkij: Két darab, op. 10 – 2. Humoreszk

SZÜNET

Sinding: 3. (C-dúr) zongoratrió, op. 87

Oláh Vilmos (hegedű), Fenyő László (cselló), Prunyi Ilona (zongora)

Prunyi Ilona és kiváló vonós partnerei, Oláh Vilmos és Fenyő László kalauzolásával a romantikus stílus különféle arcaira és korszakaira csodálkozhatunk rá ezen a hangversenyen. Mendelssohn 1842-ben keletkezett, életvidám D-dúr cselló-zongora szonátájában az áradó dallamok és a kifejező líraiság mellett még a világos, klasszikus szerkesztésmód figyelhető meg, a lassú tétel koráljával pedig a szerző példaképét, Bachot idézi meg. Csajkovszkij ezután felcsendülő rövid zongoradarabjai az érett romantika remekművei – mindegyik egy-egy külön érzelmi világba enged bepillantást. Végül valódi csemegének ígérkezik Christian Sinding (1845–1941) zongorás triója 1908-ból – a norvég születésű zeneszerző Lipcsében épp a Mendelssohn által alapított Konzervatóriumban tanult, és élete nagy részét Németországban töltötte. Stílusa – mely igen egyéni – leginkább Wagner és Liszt zenéjében gyökerezik, és a későromantika nagy mesteréhez, Richard Strausshoz áll talán legközelebb.
 
Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Támogató:

A koncert a Kormány 1290/ 2020. (VI. 5.) Korm. határozata alapján a kulturális intézmények által képviselt terület koronavírus világjárvány okozta gazdasági nehézségeinek enyhítése érdekében született támogatással valósul meg.

Ajánló


Kedves Leendő Nézőink! Imádott egykori előadásaim igen sikeres számaiból szeretnék átnyújtani egy válogatást,…

Az EDDA Művek 2021 decemberében visszatér az Arénába!

A jövőre 10 éves Elefánt zenekar nyárzáró koncertje Debrecenben! Két új dal is…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat