Program


Opera Warriors

Opera Warriors

Először látható Magyarországon a világhírű Kínai Nemzeti Opera által bemutatott Opera Warriors című opera – és táncjáték. A pekingi opera művészi varázsa lenyűgöző, a benne megjelenő színészi játék a közönséget könnyen magával ragadja, s rögtön elvarázsolja.

Az Opera Warriors egy történetet mesél el három barátról, akik hatalmas tehetséggel, fantasztikus színészi játékkal rendelkeznek. A színpadon megmutatkozik az élet-halál, a szerelem-gyűlölet és a küzdelem a színpadi csillogás eléréséért. A történet a Kínai Köztársaság északi részén, a 20. század elején játszódik, ahol a főhősök a harcművészet elsajátítását követően a Pekingi Opera Színházi Társulatánál találják meg saját útjukat, ám a sors és végzet közbeszól, így az útjaik elválnak. 
A művészek színpadra viszik saját valóságukat, belső világukat, mindent legyőző akaratukat a a fejlődésük elérése érdekében. A színdarabban megismerkedhetünk a hagyományos kínai operával, mely oly hosszú és csodálatos múltra tekint vissza. 
A mű a Sino- Európai Alapítvány a Kínai Kultúráért és Oktatásért közreműködésével kerül megrendezésre. A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Heidou: Hou Yulong
Duanda: Ren Zhongjie
Changkao: Zhang Qian
Yan-er: Jia Zhen
A harmadik ágyas: Du Yuejiao

Vezető producer: Li Li
Művészeti vezető: Wang Jinghua
Zeneszerző: Fang Ming
Projekt vezető: Shan Honglong
Drámaíró: Pik-Wah Li (Lilian Lee)
Koreográfus: Xing Shimiao
Jelmeztervező: Wang Qiuping
Díszlettervező: Gao Guangijan
Turné menedzser: Liu Wen


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat