Program


Orchestra Nazionale Della Luna (BE/FI/FR)

Orchestra Nazionale Della Luna (BE/FI/FR)

A Moogon és zongorán játszó finn Kari Ikonen és Manuel Hermia belga fafúvós által alapított Orchestra Nazionale della Luna igazi modern jazz kvartett, amely a jazz hagyományában gyökerezik ugyan, de egyaránt nyitott korunk zenei jelenségeire, és a nagyvilág társadalmi aspektusaira.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 7. péntek, 20:00

Úgy a moog, mint a Hermia által gyakran használt indiai fuvola, a bansuri számos lehetőséget kínál arra, hogy egy klasszikus kvartett hangzását egyfelől az indiai és arab zene, másfelől az elektronikus effektek bevonásával jócskán kiszélesítse. A zongora és szaxofon kettőséhez a Sébastien Boisseau francia bőgős és Teun Verbruggen belga dobos közti folytonosan változó, intenzív és rendkívül komplex összjáték szolgáltatja az alapokat, nem egyszer kimondottan meglepő ritmikai és melodikus párbajra szólítva fel őket. Modernizmussal átitatott swing, fel-felsejlő spirituális mélységek a zenében, orientális hatások és a folyton jelenlévő irónia azok a fő elemek, melyekből az Orchestra Nazionale della Luna egyedülálló zenei meteoritját alkotó kőzetek kikristályosodtak.

Az Orchestra Nazionale Della Luna második, There Is Still Life On Earth című lemezét a BMC Records gondozásában jelentette meg, mely tulajdonképpen egy, az ökológiai válsággal kapcsolatos zenei állásfoglalás. A Kari Ikonen és Manu Hermia által megálmodott kompozíciók ugyanis arra sarkallnak minket, hogy vessünk számot az emberiség tetteivel és saját felelősségünkkel. A hangok által izolált világban zenei formát ölt a levegő és az éltető napfény, a termékeny föld és a szél is, amint azonban kitekintünk innen, olvadó jégtáblák és sivatagok (hang)képe fogad. A régi és az új, a keleti és nyugati zenei dimenzió találkozása néha teljesen organikus, és úgy fordul át egymásba, mint ahogyan a klasszikus nyugati hangsorok a mikrotonális arab skálákba. Máskor viszont a két világ átjárása olyan, mintha egy dallamot emelnénk át egyik hangnemből a másikba: bár a melódia ismerős marad, a harmóniai középpont elvesztésével minden biztosnak vélt tudásunk megkérdőjeleződik.

Közreműködik:

Manuel Hermia - szaxofonok, fuvola, bansuri
Kari Ikonen - zongora, moog
Sébastien Boisseau - nagybőgő
Teun Verbruggen - dobok

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat