Program


Örökség - Dalok és táncok Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Örökség - Dalok és táncok Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 22. hétfő, 19:00

Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

A kijelölt úton járni, a vállalt feladatot becsülettel végezni. Tenni a közösségért, tisztelettel lenni mindazok iránt, akik tehetségükkel, munkájukkal alapot adtak a magyar népi kultúra fennmaradásához, továbbadásához. A csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, 1990 óta, mint hivatásos intézmény, ennek szolgálatában igyekszik állítani színpadi munkáját, hétköznapi tevékenységét és ünnepeit.

A magyar népi kultúra feltárása, hiteles bemutatása, népszerűsítése és átörökítése. Arról ismerszik meg a Hargita Együttes hivatása, hogy e célt nem téveszti szem elől.

A társulat fenntartója Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Örökség - Dalok és táncok Csík vármegyéből

 “…ódon tűzben ragyogó ékszerek a székely dalok [….] A székely dalokból és a hozzájuk többé-kevésbé közelálló más régi dallamainkból lassankint feldereng egy egységes magyar zenei nyelv képe, egy régi tradíciótól keményre csiszolt, monumentális stílusé, amely, ha darabokban hevertéből összeszedjük és eggyé illesztjük, még nagy fejlődés indítója lehet.” /Kodály Zoltán/
Gyorsan változó világunkban, a mulandó csillogástól vakítottan megfeledkezhetünk saját kincseinkről. Napról napra meg kell mutatni, felmutatni, mint a törvény tábláit, hogy megtartsuk és megbecsüljük. És meg kell mutatni az egész világnak, hogy mások is megbecsüljenek. Ilyen a mi örökségünk, és ezt szolgálja a közel nyolc év után, 2017-ben felújított műsor.

A Hargita Együttesre fölöttébb illő alkotás az Örökség – Dalok és táncok Csík vármegyéből. A kilenc szerkezeti egységből felépített produkció az élet jeles pillanataiból merít, azokból válogat, felsorakoztatja úgy, ahogy áthagyományozódtak nemzedékről nemzedékre, egységes egésszé sűrítve őket. Györfi Erzsébet és András Orsolya énekes szólisták dalai prózai idézetekkel kiegészítve alkotják a műsor gerincét, amire természetességgel kapcsolódnak a környék – Csík, Gyergyó és Gyimes táncai. A műsor zenéjét, – amely Bartók Béla és Kodály Zoltán XX. század eleji, valamint jelenkori gyűjtésekből származik –Mihó Attila és barátai tolmácsolásában (előadásában) hallhatjuk.

Rendező-koreográfus: Varga Zoltán
Zenei szerkesztő: Kelemen László
Dramaturg, jelmeztervező: Lőrincz Beáta

Tánckar: Antal Zsolt, Balázs Júlia Katalin, Bara Szabolcs, Bőjte Róbert, Demeter József, Gábor Dénes, Gábos Endre, György Piros, Hozó Levente, János Gabriella, Kelemen Szilveszter, Kósa Gabriella, Laczkó Benedek Tünde, Miklós Emőke, Péter László, Szabó Júlia, Szabó László

Tánckarvezetők: Hozó Levente, Szabó László

Ének: Györfi Erzsébet és András Orsolya

Zene: Mihó Attila és barátai

Igazgató, művészeti vezető: András Mihály

Jegyár: 2200 Ft

 

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat