Program


Ősi Hangok Ázsia Szívéből (Csortos)

Ősi Hangok Ázsia Szívéből (Csortos)

Dél-Szibéria, Belső-Ázsia: Altaj, Tuva, Hakaszia őslakos népeinek énekkultúrája

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 1. szombat, 18:00

Ősi Hangok Ázsia Szívéből
68 perc, 2006
magyar nyelven

Rendező: Kanalas Éva
Operatőr: Lukács József 1996, Kanalas Éva 2006
Vágó: Felföldi Zsolt

Dél-Szibéria őslakos népeiről a Jenyiszej és Ob folyók forrásvidékéről, Altaj, Tuva és Hakaszia köztársaságokról, Oroszországi Föderáció, Belső-Ázsia.

A film főként az ott élő népek, altajiak, tuvák, hakaszok énekkultúráját mutatja be, a szakrális torokéneklést, egy altaj kizsi pár hagyományos lakodalmát, jurta állítást, a pusztában magányosan álló köveket, kőembereket, hagyományos birkavágást Handagajtiban. Hallhatjuk beszélni Mongus Kenin Lopsant, a tuva sámánok elnökét. Végül a Nagy Szalbik kurgánnál 2006. március 21-én a tavaszi napforduló estéjén köszöntjük a Napot.

1996 ban jártam először a Belső-ázsiai puszták lovasnomád népei között, a Jenyiszej és Ob folyók forrásvidékén. Az expedíciónk fő célja az volt, hogy népdalgyűjtést végezzünk az ott élő őslakos népek között, valamint az eldugott altaji falvakban magyar népdalainkat énekelve hírt adjak a távoli rokonokról, Magyarországról. 2004 és 2006 között ismét gyűjtéseket végeztem e területeken a magyar állam támogatásával. Tanulmányoztam a még napjainkban is élő sámánhagyományt, miközben dalaimon keresztül megismertettem a mai sámánokkal a magyar táltoshagyományt.

/Kanalas Éva/

A filmalkotás készült a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával! 2008

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat