Program


Parlament kívül-belül

Parlament kívül-belül

Folytatva kívül-belül sorozatunkat most az ország házára, a Parlamentre kerül a sor. Bebarangoljuk az épület belsejét: megnézzük a Kupolacsarnokot és a Szent Koronát, az üléstermet, a társalgót, valamint a Díszlépcsőházat.

A belső terek után pedig a csodálatos külső sem maradhat ki. Megismerkedünk az újonnan kialakított látogatóközponttal és a modern föld alatti múzeumokkal.
Bejárjuk a Kossuth teret, körbejárjuk a Parlament épületét – a régi/új szobrok között sétálva pedig felidézzük az építés történetét és sok érdekes történetet is meséljük a csapatnak.
Vajon hány parlamentnek készült épülete van Budapestnek? Hány kiló aranyat használtak az építkezéshez? Milyen méretekkel rendelkezik az Országház? Milyen szobrok díszítik az Országházat? Megismerkedünk a majomkutyákkal és a rézvitézekkel. Valamint arra is fény derül, hogy mi más zajlott még a falakon belül és kívül!? Nem is gondolnád!
A séta végén lehetőség van az Országgyűlési Múzeum megtekintésére.
A Parlament fenntartja magának a jogot a programváltoztatásra. A múzeumok (Kőtár, '56-os múzeum, Törvényhozás ezer éve) nyitvatartási idejében sétálunk, azonban a múzeumok fenntartják maguknak a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására, korlátozására.

Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegy árán felül):
Magyarország és az EGT állampolgárainak 1600 Ft/fő

Magyarország és az EGT diák állampolgárainak (6-24 év): 800 Ft/fő

Tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő

Mindösszesen a helyszínen fizetendő: felnőtteknek:1950 Ft/fő

diákoknak: 1150 Ft/fő

6 év alatt ingyenes, azonban regisztráció szükséges a hello@barangolobk.hu email címen augusztus 4-ig.

Figyelem! A részvételi díj és az egyéb díjak kizárólag magyar állampolgárokra és az Európai Gazdasági Térség (EGT) tagállamainak állampolgáraira vonatkoznak. Ha nem vagy magyar állampolgár vagy egy EGT tagállam állampolgára, de szeretnél részt venni a programon, légy szíves jelezd a hello@barangolobk.hu email címen.

Találkozó: az Országház látogatóközpontban legkésőbb 12.40-kor. Belépés a Parlamentbe fix időpontban lesz, légy szíves ne késs, ebben az esetben a belépés nem lehetséges.

Térkép: https://goo.gl/maps/VWcSyig2yjnXghkj6

Fontos információk, rendszabályok a Parlament kívül-belül sétával kapcsolatban, kattints és légy szíves olvasd el!

Parlamenti látogatás szabályai:

https://drive.google.com/file/d/1TochZqS7l2Yg-d7TlDNm9ADoZD6xDqKE/view?usp=sharing

Felhívjuk a figyelmet, hogy a belépést megelőzően testhőmérséklet ellenőrzést végeznek az épületben. Az Országházban és a Látogatóközpontban a kihelyezett kézfertőtlenítő használata kötelező. Az orrot és szájat eltakaró maszk viselése ajánlott.

Tiltott tárgyak:

https://drive.google.com/file/d/11dFZSkL886O-yq_Dliq6lw6WqY0bpk-Y/view?usp=sharing

A Barangoló Baráti Kör Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:

Adatvédelem:
https://drive.google.com/.../17E9qWU9Yf9q0ROudqk4.../view...

ÁSZF:
https://drive.google.com/.../1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO.../view...
Légy szíves olvasd el!

A barangolás vége Budapest, V. kerület Kossuth téren lesz.
A séta időtartama kb. 2-2,5 óra

Egyéb tudnivalók:
Programjaink füstmentesek, kérünk, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönjük! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartjuk!

A barangolást rossz idő esetén is megtartjuk.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.

A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérjük minden résztvevőtől.

Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a Facebook oldalunkon, facebook.com/barangolobk a Messengeren.

Sok szeretettel várunk a barangoláson!

Ajánló


Dr. Bagdy Emőke mindig is fontosnak tartotta a társadalommal folytatott párbeszédet, a lélektani…

Az alábbi területekre érvényes a belépőkártya: Szálkahalmi tanösvény, Hortobágy‐halastavi tanösvény, Górési tanösvény és…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat