Program


Pastorale B 2020 IV/4 hangverseny

Pastorale B 2020 IV/4 hangverseny

„Munkálódik a cimbalmos”
Főszerepben: Balogh Kálmán

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. május 10. vasárnap, 16:00

Pastorale

Családi előadás-sorozat a Pesti Vigadó Dísztermében,
a Zuglói Filharmónia és a Magyar Művészeti Akadémia
közös rendezésében

Zene, tánc, kép – élmény, ismeret, öröm! 

„Munkálódik a cimbalmos”
Főszerepben: Balogh Kálmán

Közreműködnek:
a művész muzsikus-barátai és tanítványai, néptáncművészek
a Zuglói Filharmónia Szent István Király Szimfonikus Zenekar tagjaiból alakult vonószenekar
Műsorvezető: Solymosi Tari Emőke 

A Pastorale-sorozat májusi záróelőadásán hagyományosan mindig a népzene és a néptánc áll a középpontban. Ezúttal ezt ötvözzük egy hungarikumnak tekintett hangszer, a cimbalom sokoldalú bemutatásával. Balogh Kálmán Magyar Örökség Díjas, nemzetközileg is elismert cimbalomművész, a Zeneakadémia tanára főszereplésével a cimbalmot a közönség hallhatja szólóban, népizenekar és jazzegyüttes tagjaként, sőt vonós zenekarral is. A cimbalom és Balogh Kálmán sokszínűségét mutatja, hogy a hangszeren megszólal majd magyar és más nemzetiségek autentikus népzenéje, klasszikus zene és jazz is. Az előadást mindkét részben több néptáncprodukció színesíti, továbbá beszélgetés hangzik el a művésszel, láthatunk egy rövid filmet a cimbalomról és számos vetített képet. A művész jóvoltából a hangversenyterem előterében kiállítunk egy cimbalmot, amelyet a közönség szabadon kipróbálhat a szünetben.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat