Program


Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

A regény főhőse, Pulszky Károly pedig 125 évvel ezelőtt, 1895-ben vásárolta meg Sebastiano del Piombo Férfiképmás című festményét, amely ma a Szépművészeti Múzeumban látható. A kép akkoriban nagy botrányt kavart, mert hamis Raffaello képnek vélték. A regény középpontjában ez a festmény áll, és persze Pulszky Károly élete.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:30

Pataki Éva: Férfiképmás - Takáts Andrea estje

„Egy jóképű, érdekes férfi történetét olvassuk, aki mögött érdekes család áll, aki legszívesebben Európában csatangol festmények után, aki kényszeresen meg akar felelni az apai elvárásoknak, s egyben gyökértelen, mint a mi generációnk unokái lesznek, magyar szülőkkel, külföldi születéssel, és ki tudja, hova szóló lakcímkártyákkal. De ennél is erősebb az a sorsáthallás, hogy valaki ért valamihez, tud valamit, és politikai játszmák miatt karaktergyilkosság áldozata lesz, még ha karakterét önkezével pusztítja is el. És ne feledjük, olyasvalaki lép a helyébe a lassan bomlófélben lévő monarchiában, aki szerint a nagyérdeműnek elég az is, ha jó minőségű gipszmásolatokon kapja a magas művészetet.” (Vándor Judit, revizoronline.com)

Az előadás a "köszönjük, Magyarország!" program kertében valósul meg.

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat