Program


Pétervári mesék a Concerto Armonicóval / BTF 2019

Pétervári mesék a Concerto Armonicóval / BTF 2019

A koncert nemcsak Manfredini fordulatos életét, hanem a 18. század második felének kevésbé ismert zenéjét is közelebb hozza a közönséghez.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 8. hétfő, 19:30

Pétervári mesék a Concerto Armonicóval
Zsabó Fesztivál

    Hasse: Irene – sinfonia (nyitány)
    Manfredini: B-dúr csembalóverseny
    Hasse: Demofoonte – sinfonia (nyitány)
    Cimarosa: B-dúr csembalóverseny
    J. Ch. Bach: g-moll szimfónia, op. 6/6

Az olasz Vincenzo Manfredini jeles zenészcsaládba született. Apja, Francesco Manfredini korának egyik legelismertebb zeneszerzője volt, testvérbátyja, Giuseppe keresett kasztrált énekes, aki Locatelli operatársulatával Moszkvába utazott. Vele tartott Vincenzo is, akit 1762-ben III. Péter udvari karmesternek, majd a cári olasz operatársulat vezetőjének nevezett ki. Manfredini tevékenysége igen jótékonyan hatott a műfaj oroszországi népszerűségére és az előadások színvonalára. Azonban nemcsak zeneszerzői, hanem zenemesteri feladatokat is ellátott, az ifjú cárevicset, a majdani I. Pált csembalózni tanította.
Manfredini 1769-ben visszautazott szülőhazájába, majd egykori tanítványa, Pál 1796-os trónra lépését követően visszahívta egykori mesterét a cári udvarba. A 62 éves muzsikus otthonától távol, Szentpéterváron hunyt el.
A cári szolgálatban számos művet, köztük öt operát írt, s a kor jelentékeny szerzőinek darabjait tanította be. A koncert nemcsak Manfredini fordulatos életét, hanem a 18. század második felének kevésbé ismert zenéjét is közelebb hozza a közönséghez.

Művészeti vezető, narrátor: Spányi Miklós
Koncertmester: Homoki Gábor

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

Ajánló


Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat