Program


Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar

Piotr Anderszewski és a Skót Kamarazenekar

Már nem csak családi szálak révén kötődik Magyarországhoz a ma élő zongoraművészek egyik különleges egyénisége. A negyvenes éveinek elején járó Piotr Anderszewski az ezredforduló óta visszatérő vendége a hazai koncertpódiumoknak, rajong a magyar közönségért, a közönség pedig érte. Van is mit szeretni rajta: nem az a tipikus sztárfigura, hanem elmélyült muzsikus, aki nem a hírnévért zenél, hanem magukért a művekért.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 22. kedd, 19:30

Közülük csak azokkal foglalkozik, amelyek megszólítják, és amelyekről úgy érzi, hogy meg tudja velük szólítani hallgatóságát. Mintha személyes viszonyban lenne Bachhal, Beethovennel, Szymanowskival, Schumann-nal, Chopinnel - és hogy van mondanivalója róluk, azt számos szakmai elismerés, felvétel és személyes koncertélmény bizonyíthatja. Legutóbbi díját 2012-ben kapta: legfrissebb albumát a rangos BBC Music Magazine "Az év lemezének" választotta.
Testhezállók számára Mozart zongoraversenyei is, amelyeket rendszerint karmester nélkül ad elő, legtöbbször maga dirigálja a zenekart. Mind mondja, ez összetettebb feladatot jelent, mint "csak" szólistaként színpadra lépnie, ugyanakkor kétségtelenül megvan az az előnye, hogy nem kell senkivel sem megbeszélnie, mit hogyan szeretne, az előadás minden elemét ő tarthatja kézben. Állandó partnere ebben a munkában a Skót Kamarazenekar, amely ezen a koncerten Mendelssohn tizenhárom éves kora körül írt, mozarti üdeségű vonósszimfóniái közül szólaltat meg egyet, illetve a zeneszerző húszesztendősen, Angliában komponált daljátékának nyitányát is előadja.

Műsor:

Mendelssohn : G-dúr vonósszimfónia, No. 12
Mozart: A-dúr zongoraverseny, K. 414
Mendelssohn : Hazatérés idegenből, op. 89 - nyitány
Mozart: c-moll zongoraverseny, K. 491

Közreműködik: Piotr Anderszewski - zongora

Ajánlatunk


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök gyűjteménye...) állatudvar, nyuszisimogató, magában foglalja a mosdó használatát, játszótérét és a program leírásában szereplő összes szolgáltatást.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat