Program


Prokofjev: Rómeó és Júlia

Prokofjev: Rómeó és Júlia

Shakespeare legendás szerelmeseinek szenvedélye és tragédiája Kenneth MacMillan 20. századi balett mesterművében születik újjá a Royal Opera House színpadán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 7. hétfő, 19:00

Shakespeare legendás szerelmeseinek szenvedélye és tragédiája Kenneth MacMillan 20. századi balett mesterművében születik újjá a Royal Opera House színpadán.

1965-ös premierje óta Kenneth MacMillan Rómeó és Júliája a modern balett klasszikusává vált, amely érzelmekkel és szenvedéllyel telve jeleníti meg Shakespeare örök érvényű szerelmi történetét – a fiatalok minden akadály ellenében is megvalósuló egymásra találását és szerelmük tragikus végkifejletét. A Royal Balett feldolgozásaiban minden alkalommal új táncosok kapnak lehetőséget arra, hogy újraértelmezzék a tragikus sorsú szerelmesek történetét. A reneszánsz Verona utcáin megjelenik az egész társulat, ahogy a nyüzsgő piac hirtelen kardpárbaj helyszínévé válik, és ahol a viszály tragédiába torkollik mind a Montague, mind a Capulet család számára.

Koreográfus: Kenneth Macmillan
Zene: Szergej Prokofjev

Balett három felvonásban
Előadás hossza: 3 óra 15 perc, két szünettel

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat