Program


R. Strauss: Arabella

R. Strauss: Arabella

1. felvonás

Karnevál Bécsben, 1860. Az elszegényedett Waldner grófnak és feleségének egyetlen reménye, hogy idősebb leányukat, Arabellát gazdag kérőhöz adják. A fiatalabbat, Zdenkát fiúruhában járatják, mert két lányt nem tudnak rangjuknak megfelelően öltöztetni.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2012. március 17. szombat, 18:00

Zdenka szerelmes Matteóba, egy fiatal vadásztisztbe, a férfi azonban Arabellára vágyik, szerelmi postásnak a lány „öccsét használja, aki buzgón válaszolgat is a levelekre - nővére nevében. A szép és büszke lány körül további kérők legyeskednek, de Arabella az igazira vár. Waldner elküldi leánya képmását egy régi tiszttársának, Mandrykának. A férfi azonban, aki váratlanul betoppan, nem az öreg tiszt, hanem annak unokaöccse és örököse, aki pusztán a kép alapján azonnal megkéri Arabella kezét.

2. felvonás

Az ifjabb Mandryka és Arabella egy bálon találkoznak, és azonnal egymásba szeretnek. Zdenka, látva Matteo kétségbeesését, és félve, hogy kárt tesz magában, biztosítja őt Arabella szerelméről, és egy borítékban átadja neki - mint állítja - nővére szobájának kulcsát. Mandryka meghallja a beszélgetésüket, és döbbenten látja, hogy Arabella el is távozik az estélyről. A vőlegényjelölt bánatában leissza magát, majd feldúltan távozik.

3. felvonás

Matteót éppen Zdenka szobájából távozik, amikor a hazaérkező Arabellába botlik. Nem érti, hogyan lehet olyan hűvös vele a lány, akivel „együtt töltötte az éjszakát. A feldúlt Madryka is megérkezik, aki biztos benne, hogy a lány Matteóval töltötte az éjszakát, becsmérelni kezdi menyasszonyát. Majdnem párbajra kerül sor, amikor a szobájából kilép Zdenka, hálóingben, és töredelmesen bevallja, hogy Matteo vele volt az éjjel. Mandryka bocsánatot kér, és megkéri Waldner gróftól Zdenkát, Matteo számára. Arabella és Mandryka boldogan ölelik át egymást.

Ajánlatunk


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat