Program


Rabbi lakástól a mikvéig:Erzsébetvárosi barangolás

Rabbi lakástól a mikvéig:Erzsébetvárosi barangolás

A közkedvelt Városfalon túl című sétánkon a budapesti zsidónegyed kialakulásával ismerkedhettünk meg. Most viszont mélyebbre ásunk és a belső zsidó negyedet fedezzük fel, ahol bebarangoljuk a kerület egy részét egy rabbi lakásától egészen egy működő mikve kapujáig.

Különleges séta, különleges helyszínekkel!

A közkedvelt Városfalon túl című sétánkon a budapesti zsidónegyed kialakulásával ismerkedhettünk meg. Most viszont mélyebbre ásunk és a belső zsidó negyedet fedezzük fel, ahol bebarangoljuk a kerület egy részét egy rabbi lakásától egészen egy működő mikve kapujáig.
Egy több, mint 100 éves bérház - nem is olyan régen - teljes pompájában végre kinyitotta nekünk kapuit és így beleshetünk nemcsak egy rabbi szobájába, de megnézhetjük, hogy hogyan élt egy zsidó család, és megismerkedhetünk a kerületben élők lakáskultúrájával is.
Ezután folytatjuk a barangolást Belső-Erzsébetvárosban a régi pesti városfalon túl: passzázsok, romkocsmák lesznek a fókuszban. Természetesen lesz szó a kóser ételekről, zsidó szokásokról és hagyományokról. Megkeresünk egy miniszobrot, megnézzük, hogy hol volt régen kóser piac, hova jártak imádkozni a környékbeliek.
Megmutatjuk, hol van most is működő mikve, majd az igencsak eklektikus romkocsmák világát is felfedezhetjük.
Mind a Zsidó Történeti Tárban, mind a Kazinczy utcai zsinagógában idegenvezetés lesz.
A Zsidó Történeti Tár és a Kazinczy utcai zsinagóga nyitvatartási idejében sétálunk, azonban mind a két intézmény fenntartja magának a jogot a nyitvatartási idejük megváltoztatására.


Egyéb díjak (az egyéb díjak a helyszínen fizetendőek a jegy árán felül): belépő a Zsidó Történeti Tárba: 700 Ft/fő, belépő a Kazinczy utcai zsinagógába 2000 Ft/fő, tourguide készülék bérleti díja 350 Ft/fő, mindösszesen 3050 Ft/fő.
Találkozó 10 perccel kezdés előtt: Budapest, VII. kerület Csányi utca 5. előtt vagy amennyiben már nyitva van a bejárati ajtó, bent.
Térkép: https://goo.gl/maps/jMeKQRnVrVexD9Ce7
Barangolós ügyeleti telefonszám kizárólag augusztus 15-én egy órával a program kezdése előtt: 70/2676445
A barangolás vége Budapest, VII. kerület Kazinczy utcában lesz.
A séta időtartama kb. 2,5 óra
Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi és Adatkezelési szabályzatot itt találod:
Adatvédelem:
https://drive.google.com/file/d/17E9qWU9Yf9q0ROudqk4HKHDC6RQjpSqi/view?
ÁSZF:
https://drive.google.com/file/d/1jxY3jpH8Lb5AKSdmnUO-i7Sg5PO0v_5a/view?
Kérjük, hogy légy szíves olvasd el!
Egyéb tudnivalók:
A zsinagóga templom, szent hely. Hölgyeknek fedett váll, férfiaknak fejfedő viselete kötelező a zsinagógában. Rövid szoknya, sortnadrág nem megengedett.
Programjaink füstmentesek, kérünk, hogy a találkozási ponttól a program végéig ne gyújts rá, köszönjük! Részvétel saját felelősségre. A programváltozás jogát fenntartjuk!
A barangolást rossz idő esetén is megtartjuk.
Tourguide készülék: A programon tourguide készüléket használunk. Amennyiben van bármilyen 3,5 jack dugós fülhallgatód (pl. telefonhoz kapott headset, vagy előző sétáról megmaradt fülhallgató), akkor légy szíves hozd magaddal a sétára és azt használd a készülékhez, így nem kell felhasználnunk egy egyszer használatos fülhallgatót és ezzel Te is hozzájárulsz a környezetünk védelméhez. Amennyiben nem tudsz magaddal hozni fülhallgatót, vagy otthon felejtetted, természetesen továbbra is tudunk neked biztosítani a készülékhez.
A programra az aznap érvényben lévő járványügyi szabályok vonatkoznak! Ezek betartását kérjük minden résztvevőtől.
Kérdés esetén írj a hello@barangolobk.hu címre vagy üzenj a facebook.com/barangolobk oldalon a Messengeren.
Sok szeretettel várunk a barangoláson!

Ajánló


A Gáz van, babám! c. dal is elhangzik koncerten, sok új szerzeménnyel együtt,…

Magyar népmesehősök válogatott csapata harcba száll egy család boldogságáért. Sztárszereposztás, lovas szereplők, óriásbábok,…

Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel.…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat