Program


Rejtélyes történelem - A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények titkai

Rejtélyes történelem - A magyar Szent Korona és a koronázási jelvények titkai

Izgalmas történelmi sorozatunk kevésbé ismert, vagy sokszor ismertnek vélt, ám tévhitekkel övezett történeti témák nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt válogatott témáit. Házigazdánk Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden különleges kérdéskört meghívott vendégével jár körbe és mutat be a közönségnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 9. csütörtök, 19:00

Pálffy Géza, a "Lendület" Szent Korona Kutatócsoport vezetője 2012 óta. Az eltelt tíz évben számos magyar és külföldi kolléga munkája révén sikerült feltárni a magyar Szent Korona és a koronázási jelvények históriájának ismeretlen részleteit. Hogyan ferdült el a kereszt a koronán? Hogyan sikerült meglelni a legrégebbi, fennmaradt magyar országzászlót? Hol található az első fennmaradt koronaábrázolás?

A februári beszélgetésen ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ Katona Csabával és vendégével Pálffy Géza történésszel.

Ajánlatunk


5+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

bohózat két felvonásban

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat