Program


Rejtélyes történelem - Karácsonyi és újévi szokások a 19. században
2

Rejtélyes történelem - Karácsonyi és újévi szokások a 19. században

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti témák nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, aki minden témát egy-egy meghívott vendég történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 5. kedd, 19:00

A meghívott vendég ezúttal Fónagy Zoltán a ELTE BTK habilitált egyetemi docense, a Bölcsészettudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa, a reformkor kutatója, aki a 19. századi hétköznapi élettel is kiemelten foglalkozik. 

A karácsonyi ünnepkört övező szokások a 19. században korántsem voltak annyira elterjedtek. Az örökzöldek, majd a fenyőágak, később a fenyőfa feldíszítésének hagyománya német nyelvterületről érkezett Magyarországra. Hogy Magyarországon ki állított először karácsonyfát, nyilván lehetetlen pontosan megmondani. A fa állítása azonban csak egy példa abból a számos szokásból, ami a karácsonyt, illetve az újév ünneplését jellemezte. 

Hogyan alakultak ki ezek a szokások és milyenek voltak ezek a 19. század Magyarországán? A Rejtélyes történelem decemberi beszélgetése ezt a témát járja körül.

Minden, a programokkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk!

Ajánlatunk


Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a vonatablakból észrevesz egy titokzatosan vonzó, fiatal nőt...

Giuseppe Verdi TRAVIATA Opera két részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Párizs a Margitszigetre költözik egy éjszakára! Tomboló zene, repülő fodrok, kalapok és csókok!

Ajánló


Daphne du Maurier regénye alapján a Szegedi Szabadtéri Játékok önálló bemutatója

SZEREPLŐVÁLTOZÁS! BŐVEBB INFORMÁCIÓK A LEÍRÁSBAN. Improvizációs párkapcsolati játék, négy kiváló színművész és dr. Piczkó Katalin játékmester közreműködésével.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat