Program


Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 5. kedd, 20:00

Rohmann Ditta - Szőke Szabolcs Duó: Duetti paralleli
Lemezbemutató
20:00 Opus Jazz Club

Közreműködik:

    Rohmann Ditta - cselló, ének
    Szőke Szabolcs - gadulka, sarangi, array mbira

Rohmann Ditta Junior Príma és Artisjus díjas csellóművész J.S.Bach és a XX. századi, valamint mai kortárs zeneszerzők műveinek avatott és szenvedélyes tolmácsolója, aki emellett bátran kalandozik más zenei stílusok (jazz, világzene) irányába is. Szőke Szabolcs Artisjus díjas zeneszerzővel, a balkáni és keleti vonós hangszerek specialistájával közösen létrehozott, 2014 óta működő duójuk egyik ékes bizonyítéka ennek.

Teljesen eltérő múlttal rendelkező, más-más játéktechnikákat igénylő vonós hangszereik – cselló, gadulka, sarangi – együttes megszólaltatásával a két művész merőben új hangzásbeli lehetőségeket tár fel, különleges, egyéni ízeket adva Szőke Szabolcs kompozícióinak. A művek előadása során a két szólista gyakran él a szabad improvizáció eszközeivel is, olykor pedig a szintén egyedi és varázslatos hangszer, az array mbira (120 hangos kalimba) kíséretével szólal meg a cselló és Ditta énekhangja. Repertoárjuk néhány darabját a közönség korábban már hallhatta Rohmann Ditta és a Trio Squelini közös koncertjein, s túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Hunnia Records gondozásában most megjelenő Duetti paralleli lemez anyagában teljes gazdagságában és szépségében bontakozik ki a két vonós hangszer közös hangzásának szinte minden lehetősége.


Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik. Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az imádott és az üldözött. Evita az ember.

Ajánló


Rényi Ádám keserédes, abszurd és meglepő történeteinek hőseit és antihőseit négy színész kelti életre egy sokszínű, sokhangulatú, nevetésben és könnyekben…

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Akár egy Agatha Christie krimi a Sex és New York karaktereivel! A Liliom Produkció – Dámák a pakliban című új…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat