Program


Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara / 2

Rolla János és a Zeneakadémia Kamarazenekara / 2

Haydn: Krisztus hét szava a keresztfán, Hob. XX:2

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 18. péntek, 19:30

Narrátor: Mécs Károly
A Zeneakadémia Kamarazenekara
Alma Mater Kórus (karigazgató: Somos Csaba)
Koncertmester: Rolla János
Vezényel: Ménesi Gergely, Somos Csaba

Haydn oratóriumának keletkezéstörténete kissé bonyolult. 1786-ban a délnyugat-spanyolországi Cádiz városából megrendelést kapott a zeneszerző: a nagypénteki szertartásra kellett zenekari művet komponálnia. A bevezető tétel és a záró földrengészene között hét zenei meditáció hangzik el – ezek Jézus hét „szavának” felelnek meg. Közel tíz évvel később, az 1790-es évek közepén Haydn oratóriumváltozatot készített a sorozatból. A német nyelvű szöveget egy holland-osztrák diplomata, hivatalnok, a bécsi klasszikus zeneszerzők egyik neves mecénása, Gottfried van Swieten állította össze. ▪ A hangversenyen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói működnek közre: a Zeneakadémia Kamarazenekara 2020-ban három hangversenyen is színpadra áll Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével, az együttes második alkalommal az intézmény vegyeskarával egészül ki. A hallgatók a kórus felkészítő tanára, valamint az egyetemi szimfonikus zenekar vezetője, Ménesi Gergely irányításával szólaltatják meg a bécsi mester grandiózus művét.

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat