Program


Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossiniről a legtöbb operabarátnak A sevillai borbély humora jut eszébe, meg a Hamupipőke, amely szintén vígopera. És persze a nyitányok. Ha komoly műre gondolunk, a magasztos Tell Vilmost idézzük emlékezetünkbe. Itt az alkalom, hogy rácsodálkozzunk a zeneszerző első itáliai és nemzetközi sikerére, amelyet életművének egyik elkötelezett értője, Stendhal a zeneszerző legnagyobb remekművének tartott.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. január 29. péntek, 19:00

Rossini: Tankréd - koncertszerű előadás / ZENÉS SZINPAD / SENIOROK ÉVADA

Rossiniről a legtöbb operabarátnak A sevillai borbély humora jut eszébe, meg a Hamupipőke, amely szintén vígopera. És persze a nyitányok. Ha komoly műre gondolunk, a magasztos Tell Vilmost idézzük emlékezetünkbe. Itt az alkalom, hogy rácsodálkozzunk a zeneszerző első itáliai és nemzetközi sikerére, amelyet életművének egyik elkötelezett értője, Stendhal a zeneszerző legnagyobb remekművének tartott. Ez is komoly opera, ráadásul korai mű, amely ezúttal a legilletékesebbek: a pesarói Rossini Operafesztivál művészeinek előadásában szólal meg.

A Tancredi (Tankréd) című kétfelvonásos operát Voltaire 1759-ben keletkezett színműve alapján írta Gioacchino Rossini. Különös belegondolni: alig néhány nappal a komoly opera ősbemutatója előtt Rossini egy másik műve, a szórakoztató Bruschino úr megbukott, ezért aztán amikor az új darabot 1813. február 6-án, a velencei Teatro Fenice műsorra tűzte, a zeneszerző annyira tartott az újabb fiaskótól, hogy az előadás egy része alatt a színpad alá bújt, hogy senki se láthassa, ha bekövetkezik a kudarc. A történet Tasso Megszabadított Jeruzsáleméből származik. A Rossini-opera eredeti, velencei változata a lieto fine, a boldog befejezés megoldását választja, ám később a zeneszerző komponált egy tragikus finálét is. A pesarói Rossini Operafesztivál előadásai minden évben, augusztusban láthatók és hallhatók a zeneszerző szülővárosában. A fesztivál célja, hogy segítsen sokoldalúan megismertetni a komponista örökségét. A Müpába érkező előadás énekesgárdája nemzetközi, a címszerepet alakító Maria Barakova ünnepelt fiatal orosz szoprán.


Vezényel: Nikolas Nägele

Szereplők:
Tancredi    Maria Barakova
Amenaide    Giuliana Gianfaldoni
Argirio    Szergej Romanovszkij
Orbazzano    Nicolò Donini
Roggiero    Chiara Tirotta
Isaura    Valeria Girardiello

Közreműködők:
Coro Ventidio Basso (karigazgató: Giovanni Farina)
Pannon Filharmonikusok

Ajánlatunk


Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

A Budapesti Operettszínház kiemelten fontosnak tartja, hogy támogassa autista embertársainkat a minél teljesebb élet megteremtésében és megélésében, ezért – ahogyan immár hagyománnyá vált – idén is gálakoncertet rendez az Együtt az Autistákért Alapítvány javára.

Ajánló


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat