Program


SÁNDOR MÁTYÁS - Bartók Kamaraszínház
4

SÁNDOR MÁTYÁS - Bartók Kamaraszínház

A Sándor Mátyás Jules Verne nagy sikerű könyve, melyben egy elképzelt magyar szabadságharcos életét mutatja be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 29. szombat, 20:30

A Sándor Mátyás könyvből 40 esztendeje hatrészes magyar-francia-olasz-NSZK tévéfilmsorozat készült Bujtor István főszereplésével. Amikor a magyar televízió is műsorra tűzte, akkor már a legtöbb magyar háztartás rendelkezett televízió készülékkel, így az akkori generációk rendkívül büszkén ültek le a képernyő elé, hiszen a kalandfilm a magyar történelmet vette alapul és Bujtor István személyében magyar főszereplője volt. Ez a nemzeti büszkeség, ami egyfelől kijárt a film témájának és történelmi eseményeinek, másfelől a főszereplő és a többi magyar stábtag részvételének a filmben, tette mindmáig halhatatlanná Verne nagyszerű regényét hazánkban és hívta életre a Bartók Kamaraszínház ötletét, a regény színpadra alkalmazásával kapcsolatban.

A történetben van szerelem, cselszövés, ármány, minden szükséges alkotóelem, amitől egy olyan nagyívű színházi eladás tud megszületni, ami a nézőt egyfelől állandó figyelemre és gondolkodásra, a történelmi helyezettekkel való azonosulás szándékára serkenti. Másrészt a sok helyszínes, sok szereplős, látványos díszlettel, jelmezzel dolgozó előadás, a remek énekesi és színpadi kvalitásokkal rendelkező színészek és sokféle táncszínházi eszközt felvonultató tánckar egy élvezetes és szórakoztató produkció ígéretet adja, amely egyszerre tud tanítani és hősöket felmutatni. Olyan hősöket, akikre manapság - rohanó és klippszerű világunkban - nagyon nagy szükség van. Olyan hősöket, akik az élet nagy kérdéseiben és kritikus pillanatiban az alapvető erkölcsi és etikai normák és elvárások szerint  cselekednek és példaképek lehetnek a ma embere számára.

 

Mikó Csaba – Závada Péter – Szemenyei János: SÁNDOR MÁTYÁS

Sándor Mátyás: Őze Áron

Szathmár gróf: Kiss Attila

Báthory István gróf: Gasparik Gábor

Báthory Péter: Ágoston Péter

Torontál Simon: Sipos Imre

Torontálné: Auksz Éva 

Torontál Száva: Hermányi Mariann

Sárkány: Jegercsik Csaba

Pescade: Bán Bálint

Matifou: Földes Tamás

Boros: Szemán Béla

Namír: Tőkés Nikoletta

valamint a Bartók Táncszínház táncművészei

 

Rendezte: Léner András

 

Esőnap: 2020.08.30. (V) 20.30

 

Fotók: Ónodi Zoltán /Bartók Színház/

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat