Program


Scallabouche: GOING HOME

Scallabouche: GOING HOME

A Going Home egy döntéssel kezdődik. Az útnak indulással, a távozással egyik helyről a másikra. Mi késztet erre? Mikor jött el az ideje, hogy valaki összepakoljon és elinduljon? Mi jelzi, hogy veszélyes maradni? Be tudsz illeszkedni valahova máshova? Hogy létezni tudj egy helyen - akár egy színházi közegbe is - be kell illeszkedned.  több

Scallabouche Theatre: GOING HOME

A Going Home egy döntéssel kezdődik. Az útnak indulással, a távozással egyik helyről a másikra. Mi késztet erre? Mikor jött el az ideje, hogy valaki összepakoljon és elinduljon? Mi jelzi, hogy veszélyes maradni? Be tudsz illeszkedni valahova máshova? Hogy létezni tudj egy helyen - akár egy színházi közegbe is - be kell illeszkedned. Mennyire kell megváltoznod, hogy elfogadjanak? Milyen szerepet kell játszanod?

Magyarországon az elmúlt két év során óriásplakátokon és a médiában folyamatosan üzeneteket lehetett látni a hazáról és az otthonról. Ki jogosult arra, hogy ebben a hazában éljen, hogyan alakítsd ki, miért nem szabad elhagynod. Sokan jöttek vissza, sokan mentek el, az identitás és a hovatartozás állandó témája mindig megtalál minket.
Mi az ára mindennek? Mennyire kezdünk el változni és cselekedni annak érdekében, hogy be tudjunk illeszkedni?

A Going Home megmutatja mindezen kérdések és elképzelések hatásait a színészek és rendezők történetein keresztül, különböző művészeti stílusok (film, tánc, színház) és nemzetiségek keveredésével. A szereplők: egy angol színész, aki arra kényszerül, hogy 24 évnyi Budapesten töltött év után szembesüljön egy elkerülhetetlen kérdéssel; egy magyar-algériai színésznő, akinek már évekkel ezelőtt el kellett volna mennie; egy amerikai rendezőnő, aki Angliába települt át; és egy magyar filmrendezőnő, aki utat tör magának. A különböző stílusú rendezők a darab közben instrukciókkal változtatják a színészek játékát. Szereplőink törekvései, hogy sikeressé és elfogadottá váljanak identitásuk dinamikus metaforájává válik.

Színészeik változatos helyzeteken -casting, gyónás, véget nem érő búcsúzás) és mulatságos improvizációkon keresztül mutatják meg, mennyire kétségbeesetten ragaszkodunk a maradáshoz, és mennyi értelmetlen dolgot találunk ki, hogy mehessünk. A Going Home egyszerre humoros és megrendítő. Egyszer mindannyian le akarunk lépni, és egyszer mindannyian haza akarunk térni. Mikor érezzük azt, valóban tartozunk valahova?

Szereplők: Alexis Latham, Messaoudi Emina
Rendező: Almási Réka, Karen Christopher

Ajánló


Nyilván önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy "nem most jöttem…

30 millió eladott album, 160 arany-, és platina-díj 33 országban. Nem rossz teljesítmény…

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire.


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat