Program


SHAKESPEARE: TROILUS ÉS CRESSIDA

SHAKESPEARE: TROILUS ÉS CRESSIDA

„A tragikomédiává korszerűsített eposz- és románcparódiában egy olyan társadalmimechanizmus torzképe tárul elénk, mely annyiban modernebb még a hamleti államgépnél is, hogy nem »valami« rothad benne titokban, hanem – nyílt titok – »rohadt« az egész.” - Géher István -

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 29. vasárnap, 19:00

Shakespeare: Troilus és Cressida
munkabemutató

Az 1602 körül íródott Troilus és Cressida eseménye a trójai háború utolsó szakaszát öleli fel. Ám a mitológiából ismert hősök és államférfiak itt kisszerű alakok; aljasok és gátlástalanok. Sőt mintha a homéroszi világ két alapvető értékét, a becsület és a hírnév lejáratását tekintenék fõ küldetésüknek. Az indítékaik kicsinyesek és önzők. A totális züllés, a morál, a politikai és emberi tisztesség összeomlásának s a romok fölötti cinikus haláltáncnak a drámája ez. A háború csak úgy mellesleg folyik, látszatpárbajokkal valójában már senki sem tudja, miért is küzd. A görögök közül senki sem akarja igazán folytatni a harcokat - a trójaiak meg mintha nem akarnák abbahagyni –, ezért inkább kedélyes vacsorára hívják a trójai vezéreket. Ebben a világban nem működik semmilyen megszokott igazságszolgáltatás: senki sem bűnhődik meg semmiért.

Ilyen körülmények között esik mégis szerelembe Troilus trójai királyfi és Cressida az áruló Calchas lánya. Persze kérdés, hogy meddig tarthatnak ki a tiszta érzelmek ebben a közegben, kibontakozhat-e kapcsolatuk, létezhet-e számukra boldog befejezés.

Játsszák:
Atlasz Barnabás
Bukovszky Orsolya
Biró Kristóf
Gál Réka Ágota
Juniki Noémi
Kozma Veronika Mária
Kukovecz Ákos
Lukács Ádám
Molnár András
Németh Áron Valentin
Nyomárkay Zsigmond
Pigler Emília Zita

Alkotók:
Rendezte: Nagy Péter István
Zenei vezető: Márkos Albert
Dramaturg: Törley-Havas Sára
Látvány: Jeli Sára Luca
Osztályvezető tanárok: Hegedűs D. Géza, ifj. Vidnyánszky Attila

Ajánlatunk


A színpadon 22 Re-Production táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Főbb szerepekben: Szabó Máté, Sánta László, Füredi Nikolett, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Magyar Viktória, valamint a 2023. május 29-i csepeli pünkösdi bemutatótól Kriszta szerepében Kóbor János „Mecky” életműörököse: Kóbor Léna.

A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét. (esőnap szeptember 1.)

Ajánló


2024. július 27-én első alkalommal lép fel a balatonlellei Szabadtéri Színpadon Horváth Tamás.

Ákos a jubileumi előadások után idén nyáron újra rockturnéra indul, melynek keretében július 27-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban is fellép!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat