Program


Shay Hazan Quintet (IL)
3

Shay Hazan Quintet (IL)

Lüktető észak-afrikai ritmusokkal és erős érzelmekkel teli zenét hoz az izraeli bőgős, Shay Hazan formabontó zenekara az Opus Jazz Clubba.

Shay Hazan Quintet (IL)

Közreműködik:
Eyal Netzer - szaxofon
Tal Avraham - trombita
Milton Michaeli - billentyűk
Shay Hazan - bőgő, guimbri
Haim E Peskoff - dob

A tel-avivi származású bőgős-komponista jellegzetes bőgő- és guimbrijátékával a kvintettet a marokkói gnawa zene varázslatos birodalmába kalauzolja. Útközben érintik az újhullámos hip-hop, a hatvanas évekbeli, chicagói free jazz és polgárjogi mozgalmak zenei világát, hogy a régi és új ízekből valami egészen üdítő elegyet hozzanak létre. „Shay viszonya olyan az észak-afrikai zenéhez, mint az afro-amerikai jazz muzsikusoké a blueshoz. A kompozíciós megoldások ugyan a jazz felől jönnek, de a népzenei tradíció a bázis. Az orientális panelek helyett ez a muzsika szoros, személyes szintézis Észak-Afrika zenéjével. Modern jazz, amely ezekkel az impulzusokkal a háta mögött is távol tud maradni az etno-crossover divatjától. A kvintett forró, és érzéki zenéje erős és emocionális muzsika” – jellemezte találóan a kvintett zenéjét Silló Sándor.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánló


Majka és Curtis ülőkoncert turnéra indult.

Folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat