Program


Simon Boccanegra

Simon Boccanegra

A Simon Boccanegra rendkívül szövevényes, monumentális családi és politikai zenedráma, amellyel Giuseppe Verdi a 14. század Genovájába repíti a közönséget. A genovai dózse története, az áldatlan politikai harcokat ostorozó, nemzeti békére buzdító mű 1881 óta hódítja meg sikerrel a világ operaszínpadait.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. január 10. csütörtök, 19:00

Az opera Verdi által már korábban is feldolgozott motívumokból építkezik. Megtalálható benne az elveszett gyermek, a generációs konfliktusok, a barátság és az árulás. „Ilyen bensőséges, finoman kidolgozott zenét, nemhogy értékelni, de felfogni sem lehet” - méltatja a művet egy korabeli kritika. A széleskörű népszerűséghez azonban hosszú út vezetett. Az első változat szövegkönyvét a Macbeth, a Rigoletto és a Traviata után ismét Francesco Maria Piave írta. „A Boccanegra majdnem akkorát bukott, mint a Traviata. Azt hittem, valami érdemlegeset írtam, de úgy látszik, tévedtem” - állapítja meg Verdi egy levelében az 1857-es velencei bemutató után, és maga is érzi, hogy valami hiányzik operájából.
Mintegy húsz év telik el. Új szövegíró, új változat, új árnyalatok. A zeneszerző újabb évekig tartó közös munka során Arrigo Boitóval (az Otello és a Falstaff szövegírójával) dolgozza át az operát, melyet elsöprő sikerrel mutatnak be 1881-ben a milánói Scalában. A hangszerelés, az opera tónusa változatlanul sötét marad, ám egy-két helyre Verdi belop egy kis fényt. Közben egyre jobban eltávolodik a zárt számoktól az egységesebb zenei anyagból építkező, korszerű zenedráma érdekében.

Koncertszerű előadás olasz nyelven, magyar felirattal.

Ajánlatunk


A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a Hans Zimmer zenéje című nagyszabású műsorával. A Dűne, A Karib-tenger kalózai, Pókember 2, Sherlock Holmes, Madagaszkár, Csillagok között, A Da Vinci-kód, Pearl Harbor, Gladiátor, Mission Impossible, és a legendás Hans Zimmer sok más műve a híres Lords of The Sound szimfonikus zenekar előadásában!

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Május 9-én Tankcsapda koncerttel indul az 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat