Program


Sisi karácsonya - Adventi séta Erzsébet királyné ünnepeiről

Sisi karácsonya - Adventi séta Erzsébet királyné ünnepeiről

December 24-e kétszeres ünnep volt a Habsburg-családban: nemcsak a kereszténység második legnagyobb ünnepe, Jézus Krisztus földi születésnapja, hanem Wittelsbach Erzsébeté, az uralkodó feleségéé is. Adventi sétánkon régi korok fogcsikorgató, hófehér teleit és gyertyafényes estéit felidézve Sisi karácsonyairól mesélünk.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 17. vasárnap, 15:00

Erzsébet 1837. december 24-én látta meg a napvilágot Münchenben, a Wittelsbach család palotájában. „Karácsonyi ajándékként” érkezett, Szenteste, vasárnap, egy apró fogacskával, ami a bajor közhiedelemben azt jelentette, hogy élete során a szerencse kegyeltje lesz… Hogyan zajlottak Erzsébetnek a bajor hercegi palotában a gyermekkori, majd I. Ferenc Józseffel kötött házassága után a királyi családban ünnepelt születésnapjai? Hogyan telt a Szenteste a szülei, testvérei, később pedig az „új családja” körében? Sétánk során felidézzük Sisi ünnepeit: mesélünk a kicsiket ámulatba ejtő, gyertyák százaival ékesített, mennyezetig érő karácsonyfáról, a fa alatt meglapuló ajándékokról, így szó esik bársonyba öltöztetett beszélő babáról, kisvasútról, hintalóról, Heine-kéziratokról és pazar ékszerekről. Betekinthetünk az ínycsiklandozó ünnepi fogásokat felvonultató karácsonyi vacsorák hangulatába, valamint Erzsébetnek és legkisebb lányának, Mária Valériának az ünnephez kapcsolódó, szeretetteljes jótékonykodásába is. Az adventi hétvégéken indított programunkon egy különleges meglepetéssel is kedveskedünk: Sisi kedvenc süteményét, a több mint százéves, eredeti recept alapján elkészített firenzei mandulás kekszet, a florentint kínáljuk vendégeinknek.

INDULÁS: Ybl Miklós tér – Ybl Miklós szobra
ÉRKEZÉS: Várkert Bazár, YBL6 Művészeti Tér  
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni

•  kültéri és beltéri program

• 12 éves kor felett ajánlott

• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni

• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk

• macskaköves utakon, lépcsőkön, szűk folyosókon közlekedünk, a séta nem akadálymentes

• megfelelő cipő viselését javasoljuk

 

Ajánlatunk


Radina Dace / Pjotr Iljics Csajkovszkij KISCSIPKE Gyerekelőadás óvodásoknak és kisiskolásoknak

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat