Skanzen Cuvée - Kulináris… muzikális… unikális
A csúcsgasztronómia és a művészet házasítása.
A Skanzen megújult étterme minden hónapban egy koncerttel egybekötött borvacsorával várja a vendégeket. Egy kreatív séf, egy borász és egy előadóművész. Valamint egy őket összekötő téma, mely visszatükröződik az ötfogásos vacsorában, borokban, dallamokban.
Az exkluzív boresteken a csúcsgasztronómia és az előadóművészet jeles képviselőinek közreműködése jelenti a garanciát a kulináris, muzikális, unikális élményre.
„Hagyományok új köntösben” az október 26-i est vezérfonala, melyet tetten érhetünk ízekben, zenében, elbeszélésekben.
Hagyományokhoz, szokásokhoz, klasszikusokhoz való kötődés? Vagy attól való elszakadás? Tradíció és újszerűség egy ízben? Hogyan lehet a hagyományokat modern, mai kornak megfelelő formában tálalni? E kérdéskörök jelennek meg az októberi Skanzen Cuvée meghívott vendégeinek életében, munkásságában, alkotásaiban.
Azt est vendégei:
Előadó: Kalmus Felicián, #randomcello
Séf: Magos Zoltán
Borász: Istvándy Gergely (Istvándy Pincészet, Badacsony)
Menüsor:
Bizsergés, 2017
Laza Cuvée, 2017
Caponata mozzarellával
Badacsonyi Szürkebarát, 2017
Bazsalikomos fehérbab krémleves, gyöngybab, répa brunoise, kakukkfüves kacsamell
Badacsonyi Olaszrizling, 2017
Harcsával töltött kápia, kapros savanyú káposzta krém
Badacsonyi Kéknyelű, 2017
Vietnámi tarja, zöldségek
Sárgamuskotály Golgota, 2017
Körte tiramisu