Program


Ski Jorking túrák a Mátrában
3

Ski Jorking túrák a Mátrában

Ajándékozz élményt, válassz kalandot!
Egy északi, igen nagy hagyományokkal rendelkező új sportok kínálunk az idei téli szezonban.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Skijoring – lovassíelés, új dimenzió a téli sportokban

A skijoring hazája a Skandináv-félsziget, Svédország, Norvégia, Finnország. A sportnak létezik egy olyan változata is, amelyben kutya húzza a sízőket, de lovas megoldás több variációs lehetőséget rejt magában, ha a szlalomra, vagy akár az ugrásokra gondolunk.

A sport lényege, hogy a lovon ülő túravezető irányít, a ló egyszerre két résztvevőt tud húzni. A túrát 2 lóval, összesen max. 4 fővel szervezzük. A sport igen népszerű Kanadában, az Egyesült Államokban és Oroszországban is. Ezekben az országokban - természetesen a skandinávokat is beleértve- rangos nemzetközi versenyeket is szerveznek.

A lovas skijoring technikájában a vízisíhez hasonlít. Franciaországban ennek a változatnak igen nagy sikere van, hiszen a lovakat speciálisan erre a sportra képzik ki. A sport a ló-vontatta egyszerű közlekedési eszközzel (a síléccel) történő utazásból ered, de ma már kizárólag versenysportként említik, amelyből az első bemutatót az 1928-as téli olimpián rendezték. Észak-Amerikában olyan versenyeket is szerveznek, amelyeken a lovat a lovasa irányítja, de az akadályokat a síző navigálja. A skijoringban kétféle pálya van: az egyenes és a patkó alakú, de léteznek nehezített, többféle akadállyal ellátott pályák is.

A lovassíelésben az a nagyszerű, hogy bármilyen terepen, többféle nehézségi fokban lehet űzni ezt a sportot. A síző felkészültsége és rátermettsége, valamint a túravezetővel és a lóval történő harmonikus kapcsolata hozza felszínre a túra szépségét, mélységét, nehézségét, vagy könnyedségét. A skijoring egy olyan sport, ami a lovas-, és téli sportok együttes esszenciáját adja.

Mi Mátrafüreden jó hóviszonyok mellett szervezzük.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:

A voucher (ajándékkártya) a vásárlától számított 1 évig érvényes.
Előzetes bejelentkezés, időpont és kapacitás egyeztetés minden esetben szükséges.
A promgramot megfelelő mennyiségű és minőségű hó esetén tudjuk indítani.
Programidő: kb. 1,5- 2 óra
Nehézségi szint: 3.- haladó
14 éves kortól ajánljuk!
Min. létszám: 2 fő

 

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat