Program


Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

A zene mint univerzális nyelv, az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé.

Spanyol gitárest: Sevilla Guitar Duo

Műsor:

Fernando Sor (1778-1839)
Fantasía op 54 bis “al estilo español”

Antón García Abril (1933-2021)
“In Memoriam”
Homenaje a la Giralda

Alberto Ginastera (1916-1983)
Canción del Árbol caído (Milonga)

Astor Piazzolla (1921-1992)
Lo que vendrá (Tango)

Toru Takemitsu (1930-1996)
Bad Boy

Joaquín Rodrigo (1901-1999)
Tonadilla (Allegro ma non troppo – Minueto pomposo – Allegro vivace)

Manuel de Falla (1876-1946)
Danza del Molinero
Romance del Pescador
La Vida Breve

Közreműködik:
Antonio Duro – gitár
Francisco Bernier – gitár

Sevilla Guitar Duo: A világ gitárjai

Magellán és Elcano hősies tette, a Föld első körülhajózása öt évszázaddal ezelőtt hiteles módon bizonyította, hogy a bolygó kerek, és egyben az első példát jelentette a globalizációra. Széles körű hatásaival ez a mérföldkő megteremtette a világ valamennyi népe közötti kommunikáció lehetőségét. A zene mint univerzális nyelv az érzelmeken keresztül nyújt módot a megértésre, képzeletbeli útvonalakat teremt, és a benyomások segítségével bármely nyelvnél könnyebb kapcsolódást tesz lehetővé. Ezzel a gondolattal és a Föld körülhajózásának 500. évfordulója alkalmából a Sevilla Gitárduó – a korai felfedezőkhöz hasonlóan – zenei körutat tervez, bejárva a dallam kikötőit és tájait, melyek ma, a távolság dacára, oly közelinek tűnnek számunkra.

A Spanyol Nagykövetség által szervezett koncertet Francisco Bernier gitárművész, a neves Michele Pittaluga Nemzetközi Gitárverseny olaszországi első helyezettje és Antonio Duro fémjelzik, utóbbi a kritikák szerint egyike a legmagasabb technikai és előadói tudással rendelkező zenészeknek. Miután szólistaként már megmutatták előadásmódjuk tisztaságát és kifinomultságát, ezúttal együttesként nyújtják ismereteik legjavát.

Ajánló


1986 nyarán egy mesesorozaton és Zorán új albumán kezdett dolgozni Presser Gábor és Sztevanovity Dusán, egy ötlet azonban új irányba…

Az EDDA Művek 2021 decemberében visszatér az Arénába!

Főhősük, Babaróka a történet kezdetén hároméves, és éppen óvodába (vagy ahogy Rókáéknál mondani szokás: kölyökőrzőbe) készül. Milyen lesz egész nap…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat