Program


Szabó Veronika: QUEENDOM

Szabó Veronika: QUEENDOM

“Ironikusan obszcén felöltöző-show-t nagyestélyis cat-fight követ, és végül még férfinak maszkolva is megjelennek, hogy bebizonyítsák: a nők beskatulyázásának semmi létjogosultsága. Végre egy előadás, amiben azt kívánom, bárcsak tolták volna fel még hangosabbra a zenét." -Balázs Nóra-

“Szabó Veronika sem siet, csakúgy, mint a legnagyobb rendezők: lassan kezdődik a Queendom is, és egy pillanatig sem unatkozom. Az előadás úgynevezett kollektív alkotófolyamattal készült. ….Érdekes persze figyelni, mit tud egy színész: hogyan bújik sok mindenki más alakjába, ahogy mi is óhatatlanul bujkálunk, akár akarjuk, akár nem: és szexusváltást színpadon ritkán látni ilyen hitelesen. De az előadó tudásánál, úgy látszik, egy valami érdekesebb: hogy mit nem tud. Hogy mi az, amit „törnek” ők heten, mint többségü(n)k az angolt ugye. Valami ilyesmiért nevetünk, azt hiszem: hisz leginkább hibáinkban hasonlítunk. A Queendom is akkor a legbátrabb, amikor előadóit a maguk civilségében meri bemutatni. Hisz erről szól: rólunk és az elérendő ideálok kontrasztjáról. Még érződik rajta a mester, Jérôme Bel hatása. De már saját: és van benne valami országhatárainkon átütő.”
Herczog Noémi: Ha törik, ÉS

“Ironikusan obszcén felöltöző-show-t nagyestélyis cat-fight követ, és végül még férfinak maszkolva is megjelennek, hogy bebizonyítsák: a nők beskatulyázásának semmi létjogosultsága. Végre egy előadás, amiben azt kívánom, bárcsak tolták volna fel még hangosabbra a zenét. Bár a színpadon felszabaduló energiának nem volt külső támaszra szüksége, a bennem és köztünk, nézők közt lévő gátakat jó lett volna annyira elfelejteni, mint egy dübörgő techno-partiban. Egy előadás, amiben legnagyobb meglepetésemre nem zavart az agresszió. A sebezhetőség felvállalása, a kockázatvállalás, a legpőrébb és legcsúnyább arcaink kendőzetlen megmutatása talán nem is történhet békés, kisimult módon.”
Balázs Nóra: This is my queendom

az előadás hossza: 80 perc

Koncepció, rendező: Veronika Szabó
Előadók-alkotók: Borsos Luca, Julia Jakubowska, Kemény Rozália, Lakos Fanni,
                            Lori Baldwin, Makra Viktória, Sarah Günther, Szabó Veronika
Konzulensek: Ladjánszki Márta, Vadas Tamara Zsófia
Zenei szerkesztő: Somló Dávid
DJ: Vida Vera
Fény: Bredán Máté
Jelmez: Ádám Anna
Külön köszönet: Czakó Máté, Cserne Klára, Rózsavölgyi Zsuzsa, Vavra Júlia
Produkciós menedzsment: SÍN Művészeti Központ

Támogatók:
Nemzeti Kulturális Alap, L1 Egyesület, EMMI, Műhely Alapítvány, SÍN Kulturális Központ, Artus Stúdió, MU Színház

Ajánló


A Budai Várséták hivatalos idegenvezetői csapatával minden nap azon dolgozunk, hogy látogatóinknak megmutassuk…

A Tokaj-hegyaljai Szüreti másNapok 2020 rendezvény egyik kiemelt eseménye a Punnany Massif zenekar…

Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat