Program


„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

„Szállj ki bánat a szívemből...” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket. Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 21. péntek, 19:30

„Szállj ki bánat a szívemből…” flamenco előadás

Más kultúra - egy élet, más származás - egy nyelv, más dal – egy üzenet. Kultúránk eltérhet, származhatunk más országból, énekelhetünk más dalt, mégis a boldogság, a bánat, a szerelem és a fájdalom érzései összekötnek bennünket.

Ez az előadás ezen gondolatok mentén jött létre: a flamenco és a magyar népdalok ötvözetével, négy nemzetiség együttműködésének eredményeképpen.

Szegőfi Luca „La Lucita” táncművész az előadás rendezője, aki 26 évvel ezelőtt kezdte táncos tanulmányait a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhelyben. Az együttesben töltött évei alatt elmélyült a magyar néptánc és népzene világában, mely flamenco előadásaiban is tükröződik. Az elmúlt 14 évben a flamenco bölcsőjétől, az andalúziai Granadától kezdve San Franciscoig közismert autentikus flamenco táncmesterek képezték. Számos flamenco előadás rendezője és előadóművésze.

Az előadás népzenei előadói Zsikó Zsuzsanna népdalénekes, a Prima Díjas Zsikó Zenekar énekesnője, a „Fölszállott a Páva” tehetségkutató műsor mentora, előadója, valamint Kuczera Barbara hegedűs, aki amellett, hogy a magyar autentikus népzene meghatározó alakja, a Nox, valamint a Makám világzenei zenekarokból is ismert.

A koncert külföldi flamenco előadói között találjuk Morenito de Triana, flamenco gitárművész és énekest, aki a szomszédos országok legismertebb flamenco művésze. 1998 óta számos zenei formáció alapítója, mint például a Lágrima, Bajani Flamenca vagy a Flamenco Experience 6. A zenekar további tagjai Alex Torres, perui származású gitárművész, akinek előadásaival az elmúlt 15 évben Dél-Amerikában, Észak-Amerikában és Európában is találkozhatott a közönség, valamint Mateo Garriga cseh előadó, aki a cajon mestereként - mely a flamencoban széles körben használt ritmushangszer – nemzetközi fesztiválok és koncertek rendszeres fellépője.

Jegyek a helyszínen még vásárolhatók.

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat