Program


Aktuális előadások



A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

A Szökés Észak-Koreából egyedülálló, feszült képsorai megmutatják, hogy az emberek mennyi mindenre képesek a szabadságért. A film több sorsot követ, egyének és családok útját, ahogy próbálnak elmenekülni Észak-Koreából, az egyik legelnyomóbb helyről a világon, ahol elhitették velük, hogy szülőföldjük maga a Paradicsom. Hazájuk elhagyása súlyos büntetéssel jár, elfogás esetén akár ki is végezhetik őket, ráadásul ki vannak szolgáltatva az emberkereskedők gátlástalan kizsákmányolási kísérleteinek. A hátramaradt családtagok szintén megtorlással nézhetnek szembe, a film főszereplői mégis vállalják a kockázatot. Madeleine Gavin megragadó, zsigeri és sürgető filmje érzékelhető közelségbe hozza a szökési kísérletek élet-halál tétjét.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánló


Ha létezett igazi blockbuster az 1970-es években, akkor a János Vitéz feltétlenül az volt. A mindössze harminckét éves Jankovics Marcell…

A történetekre legjellemzőbb, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés a mások kívánságainak, vágyainak teljesítésére. Feltűnnek új szereplők:…

The Thin Red Line kanadai-amerikai háborús filmdráma, 171 perc, 1998 angol nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat