Program


Tan Dun: Buddha Passion – magyarországi bemutató / BARTÓK TAVASZ 2024

Tan Dun: Buddha Passion – magyarországi bemutató / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. vasárnap, 19:30

Közreműködik: Sen Guo, Huiling Zhu, Henry Ngan, Elliot Madore, Jiangfan Yong – ének, Batubagen – ének, morin khuur, Chen Yining – pi-pá, tánc, Concerto Budapest, a Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)

Vezényel: Tan Dun

 

Látvány: Szendrényi Éva

Animáció: N. N.

Rendező: Káel Csaba

 

A Drezdai Zenei Játékok, a New York-i Filharmonikusok, a Los Angeles-i Filharmonikusok és a Melbourne-i Szimfonikus Zenekar felkérésére komponált monumentális, hatrészes Buddha-passió 2018-ban keletkezett. A kínai és szanszkrit nyelvű, énekes szólistákat, kórust és zenekart foglalkoztató alkotást a Müncheni Filharmonikusok és a Lübecki Nemzetközi Kórusakadémia mutatta be Drezdában.

A világhírű zeneszerző, a Grammy- és Oscar-díjas Tan Dun a komponálást megelőzően hosszabb időt töltött a Mokao-barlangok (Ezer buddha-barlangok) elnevezésű, nyugat-kínai világörökségi helyszínen. A több száz templom és a meditációs céllal kialakított barlangrendszer a buddhista művészet ezer évet felölelő emlékeit őrzi. A kompozíció szövegkönyvének közvetlen inspirációforrásává a 158-as számú barlangban található, több mint 15 méter hosszú fekvő Buddha-szobor környezetében látható falfestmények váltak, valamint azok az ősi írások és zenei lejegyzések, melyeket Tan Dun a helyszínen, a Dunhuang Barlangkönyvtárban tanulmányozott. 

Szcenírozott koncert egy szünettel, mandarin és szanszkrit nyelven, angol és magyar felirattal.

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék a Csókos asszony címszerepét játssza. Ünneplik őt meg eljegyzését Dorozsmay Pista zeneszerzővel. A vőlegény azonban átmulatja az éjszakát, zálogba csapja a jegygyűrűket, és megszökik Rica Macával. A botrányos megcsalatás után érkezik Tarpataky báró, a híres mecénás. Katónak pedig dönteni kell: palota és gazdagság, csillogással kecsegtető siker vagy a szegényes bérházban eltöltött élet boldogságra vágyakozva. Zerkovitz Béla egyik legnépszerűbb, örökzöld, operettje csupa humor, szenvedély, szerelem, színház a békebeli Pestről, amikor olyan slágerek csendülnek fel többek között, mint az Asszonykám, adj egy kis kimenőt, az Éjjel az omnibusz tetején, a Gyere, te nímand, a Mi, muzsikus lelkek, valamint a műfaj és a darab emblematikus dala, a Van a Bajza utca sarkán... kezdetű sláger.

Carl Orff CARMINA BURANA Szcenikus kantáta eredeti nyelveken, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Ajánló


A Cambridge-i St John's College Kórusa régi ismerősünk: karácsonyi műsorával már két ízben is nagy sikert aratott a Müpában.

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak…

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat