Program


THE VOICES OF 2019! – Plácido Domingo’s Operalia Sztárok
7

THE VOICES OF 2019! – Plácido Domingo’s Operalia Sztárok

Örökzöld melódiák a nemzetközi új operasztár generáció ünnepelt művészeinek előadásában.
GYŐR város meghívásának köszönhetően, a közönség az állóhelyekről díjmentesen tekintheti meg az évről évre fergeteges sikert arató zenei eseményt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. augusztus 31. szombat, 20:00

VOICES OF 2018!

Plácido Domingo a „világ operaszínpadjainak motorja”

Győr város Széchenyi terén bemutatásra kerülő, több éves hagyományra visszatekintő nagy sikerű nyári „THE VOICES!” koncerteken, a nemzetközi új operasztár generáció Plácido Domingo’s  Operalia - díjas fiatal művészei lépnek közönség elé. Az évről évre több ezres közönséget vonzó szabadtéri esteket napjaink egyik legrangosabb hazai operaeseményeként jegyzik.

OPERALIA

A világsztár tenor 1993-ban alapította a Plácido Domingo’s Operalia tehetségkutatót, melyet évente más-más országban rendeznek meg. A zsűriben a legmeghatározóbb operaházak, így többek között a Metropolitan Opera, a La Scala Milan, a madridi Királyi Opera, a Los Angeles Opera, és a bécsi Staatsoper vezetői foglalnak helyet. Az Operalia olyan, ma már világsztár énekesek nemzetközi pályáját indította el, mint Rolando Villázón, Elizabeth Futral, Joseph Calleja vagy Erwin Schrott.

XABIER ANDUAGA (tenor)

EDWARD PARKS (bariton)

SOLOMAN HIOWARD (bassz bariton)

Karmester
RISTO JOOST

Az est vendége
SÜMEGI ESZTER

 

Moderátor
MESTERHÁZY GYULA

Állandó közreműködő
GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKAR

XABIER ANDUAGA

 

A Plácido Domingo’s Operalia 2019 első díjasa. Xabier a 2016/17-es évadban, a pesaroi  Teatro Rossini színpadán Ramiro (La Cenerentola) szerepében debütált. A kirobbanó sikerű bemutatkozás után számos európai operaház szerződtette. A színházi szereplései mellett gyakran fellép a világ rangos koncerttermeiben, 2019-ben többek között a New Yorki-i Metropolitan Opera produkciójában lép színpadra.

EDWARD PARKS

A nemzetközileg elismert, közkedvelt bariton 2009-ben debütált a Metropolitan Opera színpadán. Hatalmas sikerrel énekel az Atlanta Opera és a Chicago Opera előadásaiban, valamint Európa és Japán rangos koncerttermeiben.

2017-ben az Egyesült Államokban bemutatott “The (R)evolutuion of Steve Jobs” opera világpremierjén a zenemű címszerepét énekelte. 2019-ben Grammy-díjat kapott.

 

SOLOMAN HOWARD

A basszista hangját a The New York Times „csengő hangú” The Denver Post „emberfeletti ” és a The Guardian „dicsőséges” jelzőkkel illeti.

A kirobbanó hangú fiatal művészt az elmúlt évtizedek egyik legjelentősebb basszistájaként jegyzik, aki gyakran fellép az Egyesült Államokban és Európa legrangosabb operaházaiban, valamint koncerttermeiben, így Bécsben, Hamburgban és Barcelonában.

 

SÜMEGI ESZTER

Sümegi Eszter Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló Művész, a Budapesti Opera ünnepelt magánénekese. Sikert aratott többek között a bécsi Staatsoperben, a Frankfurti Operában, a párizs Théâtre du Châtelet színpadán valamint a Bregenzi Fesztiválon és a Salzburg Fesztiválon.

 

RISTO JOOST

az Észt Nemzeti Opera első karmestere, azMDR Lipcsei Rádió Kórus, a Tallinn Filharmonikus Társaság, valamint a Birgitta Fesztivál művészeti igazgatója. A fiatal dirigens Európa legrangosabb koncerttermeinek rendszeres vendége, generációjának egyik legkiválóbb művésze.

 

MESTERHÁZY GYULA

Soós Imre-díjas színművész pályafutását a Győri Nemzeti Színház társulatánál kezdte, 2006-tól a Budapesti Kamaraszínház szerződtette. Gyakran szerepel magyar és külföldi filmekben. Együtt forgatott többek között Aidan Quinn-nel, Cynthia Nixonnal, Dominic Cooperrel és Adrien Brodyval. Az M1 és a Duna TV csatornákon komolyzenei dokumentumfilmek moderátora.

 

GYŐRI FILHARMONIKUS ZENEKAR

Európa szinte valamennyi országában hangos sikerek jellemezték fellépéseiket, de Ázsia legfontosabb zenei színpadjain, Kínában, Dél-Koreában, Tajvanon is sikerült kivívnia mind a szakma, mind a közönség elismerését. A zenekar 2009 tavaszán a legendás olasz filmzeneszerző-karmesterrel, az Oscar-díjas Ennio Morricone-val nagysikerű távol-keleti és európai turnén vett részt, de különleges szakmai elismerést jelent, hogy a Plácido Domingo által létrehozott Operalia nemzetközi operaverseny magyarországi gálájának rezidens zenekarává lett kiválasztva és felkérve az együttes.

Az elmúlt évtizedek során híres magyar és külföldi dirigensek álltak a zenekar élén, így például, Sándor János, Medveczky Ádám, Michalis Economou, Lamberto Gardelli, Arvid Jansons, Mariss Jansons, Kertész István, Kobayashi Ken-Ichiro, Kocsis Zoltán, Kovács János, Ludovit Rajter, Yuri Simonov, Gilbert Varga, Carlo Zecchi, Alastair Willis.

 

 Alkotók:

Vezető:  Frenreisz Károly
Produkciós Vezető: Vidos Tibor
Nemzetközi partner: Nicholas Marko
Producer: Mesterházy Gyula
               Magony Andreas Z.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

GOLD belépő:
Exkluzív szolgáltatások
- VIP szektorban ülőhely
- Back Stage belépés
- VIP Lounge (19.00 – 22.00) – All Inclusive önkiszolgáló bár (válogatás a BOCK Pincészet boraiból, ízletes falatkák, Illy kávékülönlegességek, üdítők …)

esőnap: 2019. szeptember 1.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat