Program


Titkos Társulat: TÓTFERI

Titkos Társulat: TÓTFERI

Titkos Társulat: TÓTFERI - bemutató
Misztériumjáték
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 8. szerda, 20:00

„Kárpáti Péter ezúttal a történetek kimeríthetetlen forrásához fordult: a magyar néphagyomány, a népmesék és népi legendák gazdag világához. (…) Igazán attól lesz izgalmassá és egyedülállóvá a darab, ahogy mesteri módon összeszövődik benne hagyomány és lelemény, az évezredeken átívelő, megőrződő mitikus tudás és a jelennek, az ezredvégnek a reflexiója.” (Szűcs Mónika, Ellenfény)
 
Kárpáti Péter a Tótferiről:
“Miközben kultúrák épülnek egymásba, változnak, elpusztulnak, újjászületnek, az emberi képzelet nagy teljesítményei átadódnak. Tehát létezik valamiféle folytonosság, csak a folytonosság tudata nincs meg: hogy amit elképzelünk, azt már mások valamilyen formában, ötszáz, ezer, kétezer évvel ezelőtt elképzelték. (…) Az elpusztult legendák előbányászása ezért fontos számomra. Értékmentés. Például amikor rátaláltam a Krisztus-legendákra és a népi világvége-látomásokra, rögtön tudtam, olyan csodavilágokat ások elő, amelyeket szeretnék behozni a köztudatba, szeretném megmenteni őket.”
 
Tizenhat év telt el az ősbemutató óta. Azóta a darabnak volt három újabb bemutatója (Kompánia Társulat, Szkéné; Vajdasági Tanyaszínház; Apolló Színkör, Pécs) és most készül a negyedik.

Kárpáti Péter 2009 óta színházrendezéssel is foglalkozik. A Titkos Társulattal az elmúlt nyolc évben tíz előadást hozott létre, több mint 300 alkalommal játszottak, számos hazai és határon túli fesztiválon vendégszerepeltek, és játszottak Párizsban, Berlinben és Koppenhágában is. A Titkos Társulat nem titkos és nem társulat. Előadásaikban más színházak tagjai játszanak, valamint szabadúszók, egyetemisták. Számos korábbi darabjukhoz hasonlóan a Tótferi-t is a Trafóban mutatják be, majd az előadás útra kel. Azt tervezik, hogy elviszik a darabot olyan emberekhez is, akik nem szoktak, illetve nem tudnak színházba járni. A Tótferi egy ízig-vérig népi játék, a szegénységről és a reményről szól, természetesen sok zenével kísérve. Kisvárosokban, falvakban, kultúrházban, fesztiválokon és romkocsmákban, iskolákban, idősek otthonában, hajléktalan szállókon, aluljárókban és réteken, egyszóval az ország minden sarkában eljátszható az előadás.

A népmesék és ősi mondák vándorló Krisztusa és kísérője Szent Péter történetei megszámlálhatatlan verzióban népesítik be a szájhagyományt. Az előadás egy sajátos, eltűnt nyelven szólaltatja meg a sok egybeszőtt mitikus történetet. Kárpáti Péter a Tótferi-ben új nyelvet teremt.
 
Színészek: Stefanovics Angéla, Fekete Ádám, Szabó Zola, Kárpáti Pál, Viktor Balázs, Georgita Máté Dezső, Kárpáti Liza
 
Dramaturg: Zsigó Anna
Zene: Csizmás András
Látvány: Veronika Keresztesova
Fotó: Fortepan/Magyar Bálint
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Írta és rendezte: Kárpáti Péter

Ajánlatunk


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat