Program


Tóték

Tóték

Mátraszentannán a Tót családhoz egy nap az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka érkezik. A harctéri időszak az őrnagy idegzetét súlyosan roncsolta, ezért Tótéknál szeretné tölteni a szabadságát. Hogy az idő ne teljen haszontalanul, közös dobozolásra kényszeríti a családot.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 8. hétfő, 19:30

Örkény István: Tóték - tragikomédia 2 részben
2018. július 03. (kedd) 20:00
Spirit Színház BEMUTATÓ

Egy idilli hegyi faluban, Mátraszentannán a Tót családhoz egy nap az orosz fronton harcoló fiuk parancsnoka érkezik. A harctéri időszak az őrnagy idegzetét súlyosan roncsolta, ezért Tótéknál szeretné tölteni a szabadságát. Hogy az idő ne teljen haszontalanul, közös dobozolásra kényszeríti a családot. Tóték bízva abban, hogy – az őrnagy közbenjárásával – fiuk kedvezményekben részesül a fronton, éjjel-nappal dobozolnak. A Tót család lelkesedése hamar alábbhagy, és végül megölik a parancsnokot. Abszurd helyzet: később derül ki számukra, hogy mind az áldozathozatal, mind a gyilkosság hiábavaló volt, hiszen a falu postása nem kézbesítette ki időben a Tót fiú halálhíréről szóló levelet.

„A Tóték… a magam szándéka szerint a kiszolgáltatottak tragikomédiája. (…) Kölcsönös függőségben élünk, egy személyben vagyunk zsarnokok és áldozatok." (Örkény István)

Szereposztás:
Az Őrnagy......................... Orosz Ákos   
Tót..................................... Jantyik Csaba   
Tótné................................. Nagyváradi Erzsébet   
Ágika................................. Gyöngy Zsuzsa   
Postás / Pap..................... Mészáros Tamás   
Cipriáni / Lajtoskocsis....... Noé Viktor   

Díszlet-jelmeztervező: Szitás Bernadette
Rendező: Szitás Barbara

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat