Program


Túrajó séták - FIÚK A BÁNYÁBÓL

Túrajó séták - FIÚK A BÁNYÁBÓL

Kincs, ami már nincs: az ajkai fekete gyémántot 136 éven keresztül bányászták a Csingervölgyben, a bányaváros ikonikus építményeinek zöme mára mégis az enyészeté lett. Sétánkon bejárjuk a pár évtizede még nyüzsgő alsócsingeri bányatelepet, belépünk az immár lelakatolt épületeibe és közben újra átéljük egy vájár hétköznapját az ék és a kalapács vonzásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 11. szombat, 10:00

Túrajó séták - FIÚK A BÁNYÁBÓL
SZERVEZŐ NEVE: TÚRAJÓ

Kincs, ami már nincs: az ajkai fekete gyémántot 136 éven keresztül bányászták a Csingervölgyben, a bányaváros ikonikus építményeinek zöme mára mégis az enyészeté lett.
Sétánkon bejárjuk a pár évtizede még nyüzsgő alsócsingeri bányatelepet, belépünk az immár lelakatolt épületeibe és közben újra átéljük egy vájár hétköznapját az ék és a kalapács vonzásában. Megtudjuk többek között, mit keresett Széchenyi a Bakonyban, hogy került a világ első kriptongyára Csingerbe, hányféleképpen lehetett lejutni a bányába, és mi történt akkor, ha valakinek nap végén hiányzott a leszálló márkája. Sétakalauzunk egy ősi bányászcsalád leszármazottja, aki az egykori üzem leszerelésért felelős bányamérnökeként 2004 óta fáradhatatlanul menti a még menthető értékeket. Belépni tilos? Velünk szabad!

Találkozási hely: Boldog IV. Károly király kápolna parkolója (Ajka, Feketegyémánt utca és Bányász utca találkozásánál)
Útvonal: Csingervölgyi mozdony – Kápolna – Kultúrház – Kriptongyár – Temető – Kiserőmű – Bányaudvar – Szénfeladó állomás és vissza a kiindulási pontra
Séta hossza: 2 km
Séta időtartama: 2,5 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő, vastag talpú és a lábfejet védő cipővel és zseblámpával
Parkolás: ingyenes parkoló a Boldog IV. Károly király kápolna előtt

Érdemes a sétára hideg élelemmel készülni és utána kedvezménykuponunkkal meglátogatni a közelben található Ajkai Bányászati Múzeumot!
Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!
Kérjük, hogy a séta teljes időtartama alatt viselj szájmaszkot vagy -kendőt és tarts 1,5 méteres távolságot a sétavezetőtől és a sétavendégektől!
A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!
Sétavendégeink kedvezménykupont kapnak ajándékba, mely az Ajkai Bányászati Múzeum belépődíjából biztosít 50% kedvezményt!

Ajánlatunk


Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri Fészekben Andrusko Marcella rendezi.

zenés játék két részben

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat