Program


Aktuális előadások



33 (DE/NL/US)

A 33 projekt Alexander Iezzi kísérleti zenész, képzőművész és performer, illetve Billy Bultheel zeneszerző együttműködéséből született Berlinben, két éve megjelent bemutatkozó lemezüket (33-69) a c.a.n.v.a.s. adta ki, és a róla szóló kritikai diskurzusban pedig egyszerre jelennek meg az „elektroakusztikus techno” és a barokk opera, a múlt század '20-as éveinek baljós kabaréja és a 21. század hedonisztikus Berghainja, az érzékenység és brutalizmus ellentétpárok. A 33-69 vérbeli kísérleti popzene, installáció és performansz, 2023-as fellépésük a Rewire fesztivál legerőteljesebb fellépése volt sokak szerint. Budapestre háromtagú felállásban jönnek, színpadra lép velük a lemezükön is közreműködő Ivan Cheng énekes is.

Stian Westerhus & Maja S.K. Ratkje: Die Elektrische Oper (NO)

Stian Westerhus és Maja Ratkje a kortárs norvég kísérleti zene és szabad jazz fontos, az ezredforduló óta aktív alakjai. Westerhus elsősorban gitárosként ismert multiinstrumentalista, aki szólóanyagain és különféle kollaborációin keresztül a jazztől az avantgárd rockon át a zajzenéig nagy utat járt be, zenésztársai és projektjei között olyan nevekkel, mint Lasse Marhaug, Nils Petter Molvaer, a Jaga Jazzist, a Puma, vagy az Ulver, illetve nem utolsósorban Maja S.K. Ratkje énekes és zeneszerző, aki a hangköltészet, az elektronika és improvizációs színtér felől érkezik, érintve az operát, a színházat és a zenekari műveket, lemezeit a Rune Grammofon, az Important Rercords és a Tzadik adta ki többek között.

Kettejük akusztikus, a hagyományos dalformában és kamarazenében kibontakozó együttműködése sem újkeletű, most Budapesten azonban a lenyűgözően erőteljes és határfeszegető Die Elektrische Oper című konceptuális „operájukat” adják elő, Westerhus analóg és apokaliptikus elektronikán, Ratkje velőig hatoló hangjával és elektronikus effektekkel.

Ajánló


Alma és fája koncertsorozat Klukon Edit, Ránki Fülöp és a Budapesti Vonósok

Zenés koncert mesével A koncertet 5 éven felülieknek ajánljuk.

Zorán neve fogalom a magyar zenei életben, koncertjei mindig ünnepnek számítanak. A visszatérő közönség jól tudja, hogy a kihagyhatatlan és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat