Program


V. SZIMFÓNIA Kocsis 4.

V. SZIMFÓNIA Kocsis 4.

A Nemzeti Filharmonikusok Kocsis bérletének koncertjein Halász Pétert, a hegedűs fenoménként világhírnevet szerzett Maxim Vengerovot, a dán Michael Schønwandtot és a tavaly nagy sikerrel bemutatkozott Karen Kamenseket láthatjuk a pulpituson.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. május 6. csütörtök, 19:30

A Nemzeti Filharmonikusok Kocsis bérletének koncertjein Halász Pétert, a hegedűs fenoménként világhírnevet szerzett Maxim Vengerovot, egy alkalommal pedig a dán Michael Schønwandtot láthatjuk a pulpituson.
Olyan szólistákat üdvözölhetünk, mint a magyar közönség egyik legnagyobb kedvence, a nemzetközi sikerei csúcsán is elmélyült hegedűs, Baráti Kristóf, az izgalmasan rendhagyó egyéniségű, boszorkányos virtuozitású török zongoraművész, Fazll Say, valamint a hazai fuvolás társadalom kiválósága, Bálint János. A zenekar sokak örömére ismét Bachot játszik, Dubrovay László műve az új magyar zenét képviseli, Kodály Psalmus hungaricusa pedig a legnemesebb hazai hagyományokat. Schubert Nyolcadikja és Bruckner Kilencedikje esetében két „befejezetlen” találkozik egy este műsorán, Grieg, Sibelius és Nielsen műveinek megszólaltatásával teljes koncertet szentelünk Északnak, a bérlet utolsó hangversenyén pedig különleges Bécs–Párizs szendvicset fogyaszthatnak el a zenehallgatók – „a legnagyobb falatot” ezen az estén Mahler V. szimfóniája képviseli.

Kocsis bérlet / 4
2021. május 6., csütörtök, 19:30

V. szimfónia

Ifj. Johann Strauss: Kaiser-Walzer, op. 437
Maurice Ravel: G-dúr zongoraverseny
***
Gustav Mahler: V. (cisz-moll) szimfónia

Fazll Say zongora
Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Karen Kamensek

Három varázslatos mű szólal meg ezen a hangversenyen: kettő Bécsbe, egy Párizsba hív. A zeneirodalom egyik legszebb keringője nyitja a műsort, egy rövid darab, s a zeneirodalom egyik legjelentősebb szimfóniája, egy igen hosszú alkotás zárja, amelyben a szimfonikus repertoár egyik legnépszerűbb tétele, egy hangokba öntött szerelmi vallomás is helyet kapott. A két bécsi mű között a francia szerző zongoraversenye képviseli a gall szellemet – de nemcsak azt, hiszen ez a mű az amerikai jazz hatásának is sokat köszönhet.

 

 

 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar ezen a hangversenyen korunk egyik legizgalmasabb és legvirtuózabb zongoraművészét látja vendégül. A török származású, de évtizedek óta Nyugat-Európában élő Fazil Say minden stíluskorszakban otthonos, és bármilyen mű előadójaként élménnyel ajándékoz meg. Ravel sziporkázó, fanyar G-dúr zongoraversenyének szólistájaként bizonyosan elemében találjuk majd, hiszen koncertjeinek végén, ráadásként maga is nem egyszer játszott már jazzes hangvételű tételeket a magyar közönségnek. Ifjabb Johann Strauss, a „valcerkirály” Császárkeringője egy darab hamisítatlan Bécs: csupa kellem, báj, elegancia és nemesség. Mahler 1902-ben befejezett V. szimfóniája pedig – amely csupán tucatnyi évvel későbbi az 1889-es keltezésű keringőnél –, ahogyan a zeneszerző valamennyi hasonló műfajú alkotása, drámai mű. Egy egész világot ábrázol, a gyásztól az életigenlésig vezetve el a hallgatót. Utolsó előtti tétele az az Adagietto, amely a zeneszerző felesége, Alma Schindler iránti érzelmeit fejezi ki, s amely önállósulva a hangversenytermek népszerű ráadásdarabja.

 

A koncertet Karen Kamensek vezényli, aki a zenekar egyik tavalyi koncertjén nagy sikerrel mutatkozott be az itthoni közönségnek. 

 

 

 



Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!




Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat