Program


Varidance Társulat: Magyar TáncRAPszódia

Varidance Társulat: Magyar TáncRAPszódia

Belépés kizárólag regisztrációs jeggyel!
Az ingyenes regisztrációs jegyek 2021. 09. 20-tól elérhetőek a JEGYVÁSÁRLÁS gombra kattintva.

Vári Bertalan Társulata 2011 márciusa óta működik ezen a néven. Kreatív, humoros, dinamikus produkciókkal állnak színpadra, melyekben az autentikus magyar (és más nemzetiségi) néptáncot a ma embere által is könnyen befogadható és szerethető módon mutatják be. A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló az egész világon. A Varidance ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja. Ebben a szellemben színpadra állított művek alkalmasak kultúránk megismertetésére, népszerűsítésére hazánkban és határainkon túl is. A táncszerető közönségnek szóló, nyilvános előadások mellett más események is színesítik a műsornaptárt – fesztiválokon, ünnepségeken, bálokon, televíziós showműsorokban és zártkörű, céges rendezvényeken is hangos sikerrel lép fel a Varidance. 

 

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka, lent a csizmák bokáznak ... A tánc, a zene és a beatbox általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

 

Beatbox: Jammal

 

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni. A Kőbányai Zenei Stúdióban dob szakon végzett 2011-ben. A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot. Magyarországon kívül még több más országban lépett fel.

Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

Ajánló


Molnár Ferenc először A doktor úrral mutatkozott be, és elsöprő sikert aratott a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy…

Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend…


Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat