Program


Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta - Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve!
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 25. szombat, 10:30

Városi séta a Szecesszió Art Deco Népművészet című kiállításhoz
Szeretők, művészek és a megfontolt beruházók - Ami a kiállítótérbe nem fért be...
A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! A Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum szervezésében

Undi Mariska lakóháza, a hírhedt grófnő art deco szerelmi fészke és a kolostor kútjáról megszökött szobrok jól megférnek egymással a Szecesszió Art Deco Népművészet. Női lélek, népi formák című kiállításunkhoz kapcsolódó városi sétán. A művészeti- és várostörténeti séta során felfedezzük a környék építészeti csodáit és a beléjük zárt történeteket a századelős Budapest idejéből, sőt a séta során megnézünk más rejtett érdekességeket is a Viziváros évszázadainak mélyrétegeiből, mindezt a népművészet szemszögéből.

A séta hossza: ~ 1,5 óra
A környék: Batthyány utca, Bem rkp., Szilágyi Dezső tér, Fő utca, Szalag utca, Hunyadi János út, Corvin tér
A séta csak előre megváltott jeggyel látogatható, a sétavezetőnél nincs lehetőség jegyvásárlásra. A városi séta NEM a Hagyományok Házából indul, hanem külső találkozási pontról, ami jegyvásárláskor, a pdf belépőjegyen lesz feltüntetve! Közepesen nehéz séta, sok lépcsővel. 
A csoport maximális létszáma: 15 fő
A séta a Hagyományok Háza előtt zárul, ahol lehetőség lesz megtekinteni Szecesszió Art Deco Népművészet kiállításunkat - külön belépőjegy vásárlásával. A múzeumi belépőt itt, vagy helyszíni jegypénztárunkban is meg tudja vásárolni.
Sétavezető: Üveges Krisztina, művészettörténész, muzeológus Hagyományok Háza – Magyar Népi iparművészeti Múzeum

Ajánlatunk


Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

A budapesti Néprajzi Múzeum a világ egyik legkorszerűbb etnográfiai intézménye. Gyűjteményében a közel 225 ezer néprajzi tárgy mellett egyedülálló fényképfelvételeket, kéziratokat, fotókat, népzenei és filmfelvételeket őriz. A magyar népi kultúra felbecsülhetetlen értékű tárgyi emlékein kívül itt található a térség legnagyobb, távoli kontinensek népeinek kultúráját reprezentáló etnográfiai anyaga is.

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

A Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatának a Hagyományok Háza Átriuma ad otthont, minden szombaton 21 óra és hajnal 2 között. Szombat…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!
Vásárlói tájékoztatóÁltalános szerződési feltételek | Kapcsolat